Canlı bombaya dair bir şok bilgi daha!

Türkiye'nin ısrarlı taleplerine rağmen Almanya'nın canlı bomba Ecevit Şanlı'yı himaye ettiği ortaya çıktı.

Canlı bombaya dair bir şok bilgi daha!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı gerçekleştiren canlı bomba Ecevit Şanlı'nın sağlık şartları nedeniyle tahliye edildiği 2002'den sonra kaçtığı Almanya'da 'siyasi mülteci' olarak yaşadığı belirlendi. Şanlı'yı Türkiye'ye vermeyen Almanya sınır dışı ederek işbirliğine yanaşmadı.

İntihar eylemi soruşturmasında Almanya'ya dönük şok bir suçlama gündeme geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi, 2012'de İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nce "gıyabi" tutuklama kararı ile aranan Şanlı'nın Yunanistan üzerinden kaçtığı Almanya'nın Köln şehrinde yaşadığını tespit etti.

Cevap bile vermediler

Bugün'de yer alan habere göre, DHKP-C'nin Köln sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü belirlenen Şanlı'nın yakalanıp Türkiye'ye iade edilmesi için girişimde bulunuldu. İnterpol-Sirene Dairesi, Şanlı hakkındaki istihbarat raporlarını Alman İnterpolü ile paylaştı. Alman İnterpolü'ne, "Terör suçundan aranan Şanlı Köln şehrinde  .. adreste oturuyor. İade amaçlı tutuklayıp bize verin" denildi.

Alman İnterpolü, "mülteci" konumundaki Ecevit Şanlı hakkında hiçbir işlem yapmadığı gibi Türk İnterpolü'ne yanıt vermeye bile gerek duymadı. Türkiye'nin ısrarlı takibi sonucu Almanya, Ecevit Şanlı'yı sınır dışı etmek zorunda kaldı. Yunanistan'a giren Şanlı, intihar eyleminden kısa bir süre önce illegal yollardan Türkiye'ye girdi ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne 6 kilogramlık TNT ve Rus yapımı F-1 el bombası ile intihar saldırısı gerçekleştirdi.

Almanya: Şanlı’yı sınır dışı ettik

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen Almanya İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Türkiye'nin ısrarla talep ettiği Şanlı ile ilgili ilginç bir açıklama yapmıştı. Friedrich, Şanlı'nın bir kaç kez iltica başvurusunda bulunduğu ancak reddedildiğini belirtmişti. Almanya'nın Şanlı'yı sınır dışı ettiğini açıklayan Friedrich, bu bilginin ocak ayında Türkiye'ye bildirildiğini söylemişti.
<< Önceki Haber Canlı bombaya dair bir şok bilgi daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER