Çetin Doğan 'Kimsenin namazına karışmadım' dedi ama...

28 Şubat davasının 19. duruşması gergin geçti.

Çetin Doğan 'Kimsenin namazına karışmadım' dedi ama...

Çetin Doğan'ın "Kimsenin namazına niyazına, camiye gitmesine karışmadık" sözleri üzerine müştekilerden Kerim Sümer, "Namaz kıldığım için 6 gün hapse girdim. Yalan söylüyorsunuz" diye bağırdı.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınmasına Çetin Doğan ile devam ediliyor. Doğan, 28 Şubat sürecinde kimsenin namaz kılmasına, camiye gitmesine karışmadıklarını iddia etti. 

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 18. duruşmasında savunmalar alınıyor. Çetin Doğan'a bazı müştekilerin Avukatı İsmail Aydost, Doğan'a 'Siyasal İslam'a karşı olduğunuzu ve ülkeyi siyasal İslam'dan korumak için davrandığınızı söylüyorsunuz. Siyasal İslam'la mütedeyyin yaşamı ayırt etmek yani mücadele etmenin görev ve yetkisi kimdedir. Mücadele edebilme yetkisini kim vermiştir?' sorusunu yöneltti. 

Doğan soruya, "Bu yetkiye ben sahip olmadığım gibi kimse de sahip değil. Anayasal yetkiye sahip olanlar karar verir. Kıyafet kanunu vardır. Nelerin giyilmeyeceği konusunda kanun vardır. Bizim yazdığımız 13 Haziran'da garnizonlara girişte mütedeyyin insanların girmesi için de çalışma başlatmıştık, ama tamamlanamadı. Biz aynı sorunu yaşadık. Hiç kimsenin namazına, camiye gitmesine karışmadık. Günlük çizelgemiz vardı. Buna uyulmasını istedik. Ramazan'da oruç tutmak isteyenlere geniş zaman verildi. Yemek saatlerinde düzenleme yapıldı. Terhis olan askerlere mevlit okuturuz. Bu gerilimin önüne geçilmesi için neler olacağını söyledik. Mütedeyyin insanların tarzlarına müdahale olmamıştır." şeklinde cevap verdi. 

Doğan'ın bu cevabının ardından mahkeme salonunda bulunan müşteki Kerim Sümer, "Namaz kıldığım için 6 gün hapse girdim. Yalan söylüyorsunuz" şeklinde bağırdı.

CİHAN
<< Önceki Haber Çetin Doğan 'Kimsenin namazına karışmadım' dedi ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER