Claudia'dan Samanyolu Haber'e çarpıcı açıklamalar

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth Almanya'da yapılan seçimler ile ilgili Samanyolu Haber TV'ye konuştu.

Claudia Roth'dan Samanyolu Haber'e çarpıcı açıklamalar

Almanya sandık başına gitti.  Başbakan Angela Merkel'in üçüncü kez kazanması beklenen seçim bugün yapılıyor. Federal parlamentonun belirleneceği seçimde 62 milyon kişi oy kullanabilecek. Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Samanyolu Haber'e seçimler kazanacaklarını ve  görevi Başbakan Angela Merkel'den devralacaklarını söyledi.

"BİR TÜRK GENCİ BANA..."

Ümidlerinin Yeşiller Yartisi olarak seçimlerden başarıyla çıkmak olduğunu belirten Claudia: 'Almanya'nın göç ülkesi olduğunu kabul edecek bir siyasete dönüşeceğini ümit ediyorum.  Gözleri yaşlı bir Türk genci bana zorlanarak Alman vatandaşlığında kalabilmesi için Türk vatandaşlığından çıkması gerektiğini söyledi. Bu durum Almanya demokrasisinde bir hata olduğunu ortaya koyuyor. Almanya'da bu konuda bir eksiklik var. Yeşiller olarak bu durumu değiştirmek istiyoruz. Burada yaşayan kişilerin oy hakkı olmasını istiyoruz. Burada yaşayan ama kökleri başka ülkelerde olan vatandaşlar, mesela Türkler'in hem Türk hem de Alman vatandaşı olabilmesini istiyoruz. Bu saçma opsiyon modelini kaldırmak istiyoruz.' dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ GİBİ OLABİLİR"

Angela Merkel'in tek başına iktidara gelemeyeceğini savunan Claudia, bunun demokrasi adına da faydalı olmayacağını savundu. Claudia: ' Türkiye'deki gibi bir şey olabilir. Ancak tek başına iktidar olmaz, demokrasi adına da faydalı görmüyorum. Bavyera eyaletinde tek partili iktidarı yaşıyoruz. İstediklerini yapabilirler, bu iyi bir şey değil. Şu an Almanya'da seçim başa baş gidiyor Henüz net bir sonuç yok' diyerek iddialı olduklarını söyledi.

Claudia Roth konuşmasına şöyle devam etti:

"ARKADAŞLARIMI GÖRMEYE GİTTİM"

'Gezi olayları sırasında da yüzlerce kez olduğum gibi yine İstanbul'daydım. Arkadaşlarımı görmek için oradaydım. Olayların olduğu yere en fazla 10-15 metre uzaktaydım. Oraya yeşillerden ve sol partiden dostlarımı görmeye gittim. Evet orada bulunmamın bir diğer sebebi de demokratik hakları desteklememdi. Demokratik özgürlükler için oradaydım.

"GEZİ PARKI'NA GİTTİM DİYE OY VERMEYECEKLERSE..."

Sadece ben Gezi Parkı gösterilerine destek verdiğim için Türk seçmen Merkel'e destek verecekse o zaman onlara başarılar. Çünkü mecliste bu parti Gezi Parkı olayları süresinda bütün ilişkilerimizi keselim dedi. Ama ben Türkiye'nin AB'ye eşit üye olmasını istiyorum. Ama farklı görüşlerin yaşayabileceği bir Türkiye de istiyorum.

Seçmenleri tatmin etmek için oraya gitmedim. Demokrasi için oradaydım. Daha bugün birkaç kişi Gezi Parkı olaylarına katıldığım için teşekkür etti. Gezi Parkı olayları Türkiye'de tartışıldığı kadar Almanya'da tartışıldı. Bizler demokrasiyi savunanların yanındayız.'

<< Önceki Haber Claudia'dan Samanyolu Haber'e çarpıcı açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER