Cumhurbaşkanı Gül'den ilk değerlendirme

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Türk bayrağının olmaması büyük bir noksanlık

Cumhurbaşkanı Gül'den ilk değerlendirme

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulunmamasını çok büyük bir noksanlık olarak değerlendirdi. Gül, "Bu bayrak hepimizi uğruna yeri geldiğinde hep beraber can verdiğimiz bayraktır. Dolayısıyla ben hiçbir Kürt vatandaşımın da bu bayrağa karşı her hangi bir içinde tavır olduğu  kanaatinde değilimdir. Çok büyük bir yanlış ve aksaklık.'' diye konuştu. 
Abdullah Gül Çankaya Köşkü'nde İran Büyükelçisi Alireza Bikdeli'yi kabul etti. Kabulde Cumhurbaşkanı Gül'e İran büyükelçisi Güven Mektubu sundu. Kabul'den önce Gül, basın mensuplarına dünkü tarihi Nevruz mitingiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül, "Umarım barış ve huzur döneminin başlangıcı olur. Hiçbir Kürt vatandaşımızın bayrağa tavırlı olduğunu düşünmüyorum." dedi.
Cumhuriyet tarihinin en önemli meselesinin Kürt konusu olduğunu belirten Gül, "Bu konunun Türkiye'nin gündeminden çıkmasının Türkiye'nin önünü çok açacağına daima inanmışımdır. Bunun çözümü içinde Türkiye'nin demokratik hukuk standartlarının yükseltilmesi ve evrensel demokrasinin kriter alınması ve ayrıca da bin yıllık bu topraklardaki beraberliğimizin doğurduğu vicdan çerçevesinde bütün bu işlerin hallolacağına hep inanmışımdır. Bir gün hep sağduyunun hakim olacağını ve şiddetle bir yere varılamayacağının anlaşılacağına hep inanmışımdır. Bu çerçeve içinde görüyorum son gelişmeleri." şeklinde konuştu. 
Türkiye'de daima iyi şeylerin olacağına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Adımları iyi şeyleri hep desteklemişimdir. Ümit ederim ki bu sürecin sonunda zaman zaman zayıflama işaretleri gösteren kardeşliğimizin tekrar pekiştiği ve gerçekten Türkiye'de herkesin barış huzur içerisinde kendi ülkesinde yaşadığı refahın hakim olduğu bir dönemin başlangıcına vesile olur. Türkiye'nin birliği bütünlüğü içinde her şey muhakkak ki gerçekleşecektir. Bunun aksini düşünmekte mümkün olmaz. Bu bakımdan bu süreci bu çerçeve içerisinde görüyorum. İnşallah iyi şeyler olmaya devam eder ve sağduyu hep hakim olur aklı selim hep hakim olur ve bütün acılardan da ders çıkarılmış olur." diye konuştu. 
Bir gazetecinin, "Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasında sizin özel bir rahatsızlığınız oldu mu?" şeklindeki sorusuna Gül, "Şüphesiz ki çok büyük bir noksanlık. Bu kadar insan hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes aslında Türk bayrağı ile hiçbir sorunu olmaması gerekir. Bu bayrak hepimizi uğruna yeri geldiğinde hep beraber can verdiğimiz bayraktır. Dolayısıyla ben hiçbir Kürt vatandaşımın da bu bayrağa karşı her hangi bir içinde tavır olduğu kanaatinde değilimdir. Çok büyük bir yanlış ve aksaklık." cevabını verdi.
Başka bir gazetecinin, "Öcalan'ın mesajları içerisinde silahların susması var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Gül, "Onlara bir şey söylemeyeceğim. söyleyeceğim şey bu çerçeve içerisinde." dedi.
CİHAN

<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül'den ilk değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER