Değişen bir şey yok! Kimse Yok Mu'ya yardım yağıyor

İzinsiz yardım toplama yetkisi elinden alınan Kimse Yok Mu Derneği, 72 ülkede 17 bin 700 hisse kurbanın kesimini yapacak. Bağışçılara SMS ile bilgi verilecek. Derneğe yardımlar ise devam edebilecek.

Değişen bir şey yok! Kimse Yok Mu'ya yardım yağıyor

Ba­kan­lar Ku­ru­lu ka­ra­rıy­la izin­siz yar­dım top­la­ma yet­ki­si kal­dı­rı­lan Kim­se Yok Mu Der­ne­ği yar­dım se­ver­le­rin ba­ğış­la­rı­nı 72 ül­ke­de ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne ulaş­tı­ra­cak. Der­nek Baş­ka­nı İs­ma­il Cin­göz ba­ğış­la­nan kur­ban­la­rın ke­si­miy­le ala­ka­lı hiç­bir sı­kın­tı­la­rı­nın ol­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı.

3 MİLYON TEKİL BAĞIŞÇI
 
113 ül­ke­de 40 şu­be­si ile fa­ali­yet sür­dü­ren, 3 mil­yon 200 bin te­kil ba­ğış­çı­sı bu­lu­nan ve 50 bi­nin üze­rin­de gö­nül­lü­sü olan Kim­se Yok Mu, bu bay­ram­da 17 bin 700 his­se kur­ban da­ğı­tı­mı ya­pa­cak. Bay­ra­mın bi­rin­ci gü­nü­ne ka­dar ya­pı­la­cak ba­ğış­lar­la ke­si­le­cek his­se­le­rin art­ma­sı bekleni­yor.

Ba­ğış ya­pan ve ya­pa­cak olan­la­rın ka­fa­sı­nın ka­rış­ma­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çe­ken Kim­se Yok Mu Baş­ka­nı İs­ma­il Cin­göz, der­ne­ğin kapatılma­dı­ğı­nı, sa­de­ce izin­siz yar­dım top­la­ma fa­ali­ye­ti­nin dur­du­rul­du­ğu­na dik­kat çek­ti. Cin­göz, “Bu ka­rar 113 ül­ke­de fa­ali­ye­ti­mi­zi dur­durduğu­muz an­la­mı­na gel­mi­yor. Tam ter­si­ne bu­gün da­ha aşk­la şevk­le azim­le mil­le­ti­mi­zin bi­ze ver­di­ği güç ile kuv­vet ile 150 ül­ke­ye ulaş­ma azim ve ka­rar­lı­lı­ğı­nı or­ta­ya ko­ya­ca­ğı­z” di­ye ko­nuş­tu.

KURBAN İÇİN MESAJ

Der­ne­ğin ba­ğış ka­bul et­me­ye de­vam ede­ce­ği­ne vur­gu ya­pan Cin­göz, “Gaz­ze'de 1001, Bang­la­deş'te 2000 his­se ola­rak ka­rar ver­dik. Bi­ze kurban ema­net­le­ri­ni ve ve­kâ­let­le­ri­ni ve­ren bu­nun mağ­du­ra maz­lu­ma ulaş­ma­sı­nı is­te­yen ba­ğış­çı­la­rı­mız şu­nu bil­sin­ler ki ba­ğış­lar ye­ri­ne ula­şa­cak ve ba­ğı­şı ya­pan­la­ra kur­ban­la­rı ke­sil­di­ğin­de bil­gi­len­dir­me ya­pı­la­ca­k” de­di.

AKIN İPEK'TEN BİN KURBAN

Bakanlar Kurulu kararı ile izinsiz yardım toplama yetkisi elinden alınan Kimse Yok Mu Derneği'ne destek çığ gibi büyüyor. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek de Kimse Yok Mu Derneği'ne 1000 kurban bağışladı. 

MUSİBETLERİN?DEF-İ?İÇİN

Akın İpek kurban bağışladığını açıklayarak şu mesajı paylaştı: “Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, vatansever emniyet teşkilatımız, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlığın başındaki musibetlerin def-i adına Allah rızası için kesilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği'ne 1000 kurban bağışlıyorum.”

KİMSE YOK MU'YA KARŞI ALINAN HUKUKSUZ KARAR TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

HAKKIN ALINMASI SİYASİ İNTİKAMDIR

Kimse Yok Mu Derneği’nin yardım toplama yetkisinin kaldırılması kararına siyasiler tepki gösterdi. Kararın keyfi bir uygulama olduğu vurgulandı. Derneğin hedef seçilmesi manidar bulundu.

OTO­Rİ­TER BİR EY­LEM

CHP Mil­let­ve­ki­li Sez­gin Tan­rı­ku­lu: Ka­mu ya­ra­rı­na ça­lış­ma­dı­ğı­na da­ir bir du­rum ol­ma­dan yar­dım top­la­ma hak­kı­nın elin­den alın­ma­sı keyfilikten baş­ka bir şey de­ğil. Oto­ri­ter bir ey­le­min yan­sı­ma­sı. Tür­ki­ye­’de ve dün­ya­da in­sa­ni yar­dım ya­pan bir ku­ru­lu­şun so­mut bir yar­gı ka­ra­rı ol­ma­dan hak­kı­nın elin­den alın­ma­sı si­ya­si bir in­ti­kam­dır.

YI­LA­NA ‘DU­R’ DE­ME­Lİ

CHP Mil­let­ve­ki­li Mah­mut Ta­nal: Yol­suz­luk yap­ma­dı­ğı sü­re­ce bir der­ne­ğin önü­ne en­gel ko­nul­maz. Ka­rar hu­ku­ka ay­kı­rı. Ba­kan­lar Ku­ru­lu, sa­vun­duk­la­rı de­mok­ra­si ile çe­liş­ti. Hü­kü­me­tin ye­ni he­de­fi Kim­se Yok Mu ol­du. Yıl­dır­ma po­li­ti­ka­sı­nı Bank As­ya­’ya da uy­gu­la­dı­lar. Ken­di­si gi­bi dü­şün­me­ye­ne sa­vaş aç­tı­ğı­nın bir gös­ter­ge­si. Bu yar­dım duy­gu­la­rı­na dar­be­dir. Ba­na do­kun­ma­yan yı­lan sö­zü­nü ge­ri­de bı­rak­ma­lı­yız. Bu yılan herkese dokunuyor.

KURALLARI?ÇİĞNİYORLAR

MHP Mil­let­ve­ki­li Tun­ca Tos­kay: AKP on­la­rı kim des­tek­li­yor­sa ona bü­yük im­kan­lar sağ­lı­yor. Ki­me kı­zı­yor­lar­sa da var gü­cüy­le sal­dı­rı­yor­lar. De­mok­ra­si ve ah­la­ki ku­ral­la­rı çiğ­ni­yor­lar.  

KOR­KUNÇ BİR ŞEY

SP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Meh­met Ka­ra­man: Mü­fet­tişler ka­nu­na ay­kı­rı bir du­rum yok demiş buna rağhen bu ka­ra­rın ve­ril­me­si kor­kunç bir şey. Hu­ku­ka uy­gun şe­kil­de ya­pıl­ma­lı. ‘Ben yap­tım ol­du­’ demekle olmaz.

BU ZU­LÜM DE GE­ÇE­CEK

BBP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Bay­ram Ka­ra­can: Hay­ret­le kar­şı­lı­yo­ruz. Bu rüş­vet ve yol­suz­luk ope­ras­yo­nuy­la il­gi­li. Mev­cut zih­ni­yet Hiz­met Ha­re­ke­ti­’ne ya­kın­lı­ğı olan ku­rum­la­rı yok et­me gay­re­ti için­de. Bir gün bu zulüm de ge­çe­cek.


<< Önceki Haber Değişen bir şey yok! Kimse Yok Mu'ya yardım yağıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER