Dışişleri'nden CHP'nin Suriye ziyaretlerine dair açıklama

Dışişleri Bakanlığı, CHP'nin, Suriye'ye yapılmış heyet ziyaretler için 4 -6 Eylül 2011 tarihli olan hariç diğer hiçbiri için Bakanlıktan izin alınmadığını bildirdi

Dışişleri'nden CHP'nin Suriye ziyaretlerine dair açıklama

Dışişleri Bakanlığı, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Suriye'ye yapılmış heyet ziyaretler için 4 -6 Eylül 2011 tarihli olan hariç diğer hiçbiri için Bakanlıktan izin alınmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, izin alınmadan gerçekleştirilen ziyaretlerin basından öğrenildiğine işaret edilerek, "Bir CHP heyetinin halihazırda basında tartışma konusu olan Suriye'deki fotoğrafının çekildiği 6-8 Mart 2013 tarihli ziyaret öncesinde de Bakanlığımıza herhangi bir bilgi iletilmemiştir." denildi.

CHP'den Eylül 2011'den bu yana Suriye'ye yapılmış ziyaretlere ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'ndaki kayıtlar da kamuoyu ile paylaşıldı.

Buna göre; ilk ziyaret için CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun başkanlığını yaptığı ve Hatay milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu ve Refik Eryılmaz, Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı ile Gaziantep milletvekili Ali Serindağ'dan oluşan bir heyet 4 -6 Eylül 2011 tarihlerinde Suriye'ye gitti. Ziyaret öncesinde CHP tarafından, heyetin seyahatine ilişkin detaylar ve programın yanı sıra Suriye'nin Ankara Büyükelçiliğine konuya ilişkin gönderilen yazının örneği bilgi için Bakanlığa iletildi; ziyaretin ardından ise Bakanlığa bir değerlendirme raporu gönderildi.

BAKANLIK BASINDAN ÖĞRENDİ

Bakanlığın ilk ziyaretin ardından basından öğrendiği sonraki kayıtlar için şu görüşler belirtildi: 

"Basında yer alan haberlerde, CHP Kadın Kolları heyetinin 30 Ekim-2 Kasım 2011 tarihlerinde Suriye'ye bir ziyarette bulunduğu bildirilmiş; söz konusu ziyaret öncesinde ve sonrasında Bakanlığımıza bilgi verilmemiştir. Basından öğrenildiğine göre, CHP milletvekili Refik Eryılmaz 9 kişilik bir heyetle birlikte 15-16 Kasım 2012 tarihlerinde Suriye'ye gitmiş; ziyaret öncesinde ve sonrasında Bakanlığımıza iletilmiş herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

CHP Hatay milletvekili Mevlüt Dudu basına verdiği bir demeçte, 'Amerikalı bir gazeteci için Suriye'ye bir kez daha seyahat ettiklerini' ifade etmiş; söz konusu seyahat hakkında da Bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.
Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı, İstanbul milletvekili Şafak Pavey ve Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ile Mevlut Dudu'dan oluşan CHP heyeti 6-8 Mart 2013 tarihlerinde Suriye'yi ziyaret etmiştir. Ziyaret öncesinde Bakanlığımıza iletilmiş herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ziyaretin ardından 15 Mart 2013 tarihli bir yazıyla Bakanlığımıza bir değerlendirme raporu gönderilmiştir."

CİHAN

<< Önceki Haber Dışişleri'nden CHP'nin Suriye ziyaretlerine dair açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER