Doğan Öz ve Danıştay cinayetlerinin amacı deşifre oldu

Ergenekon'un gerekçesini hazırlayan mahkeme “Kontrgerilla raporunu bitiren Savcı Doğan Öz’ün öldürülmesi darbeye sebep sayıldı. Danıştay cinayetinin amacı da bu” dedi.

Doğan Öz ve Danıştay cinayetlerinin amacı deşifre oldu

Er­ge­ne­kon da­va­sı­nı gö­ren İs­tan­bul 13. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’nin ka­le­me al­dı­ğı ka­rar ge­rek­çe­sin­de çar­pı­cı de­ğer­len­dir­me­ler bu­lun­du. Mah­ke­me yar­gı­la­ma sü­re­cin­de, “Tür­ki­ye­’de hiç dar­be ol­ma­mış gi­bi bir yak­la­şım ser­gi­len­di­” de­di.

Er­ge­ne­kon Te­rör Ör­gü­tü­‘nün (ETÖ)  fa­ali­yet­le­ri­ne atıf ya­pı­lan ve önem­li olay­la­rın ül­ke­yi dar­be­ye sü­rük­le­di­ği an­la­tı­lan ge­rek­çe­de, “Sav­cı Do­ğan Öz kont­rge­ril­la ile il­gi­li ra­po­ru­nu ha­zır­la­dık­tan kı­sa bir sü­re son­ra öl­dü­rül­müş­tür. Bu ci­na­yet, Ba­kan­lar Ku­ru­lu­’nun TBMM ta­ra­fın­dan da onay­la­nan 26 Ara­lık 1978 gün ve 7/16947 Sa­yı­lı Sı­kı­yö­ne­tim Ka­ra­rı­na gö­re sı­kı­yö­ne­ti­min ila­nı­na se­bep olan suç­lar ara­sın­da sa­yıl­mış­tır. Dos­ya­mız­da­ki ETÖ ta­ra­fın­dan iş­le­nen Da­nış­tay ci­na­ye­ti ile ula­şıl­mak is­te­nen amaç­ta bu­du­r” de­nil­di.

İZ­LER HÂLÂ Sİ­LİN­ME­Dİ

Bugün gazetesinin haberine göre, Er­ge­ne­kon da­va­sı­nın yar­gı­la­ma sü­re­cin­de Tür­ki­ye­’de hiç dar­be ol­ma­mış ve hü­kü­met­le­rin gö­re­vi sek­te­ye uğ­ra­tıl­ma­mış gi­bi bir yak­la­şım ser­gi­len­di­ği­ne de atıf ya­pıl­dı. Bu du­rum ge­rek­çe­de şöy­le de­ğer­len­di­ril­di:  

YÜZLERCE DELİL VAR

“Ül­ke­yi dar­be­ye gö­tü­ren sü­reç­te ge­li­şen acı­lar­la do­lu olay­lar ve bu olay­la­rın ar­dın­dan ger­çek­le­şen mü­da­ha­le­le­rin iz­le­ri ha­la tam ola­rak si­li­ne­me­miş­tir. ETÖ'nün ge­rek yö­ne­ti­ci ve ge­rek­se üye ko­nu­mun­da­ki he­men he­men tüm men­sup­la­rı ül­ke­de bir as­ke­ri mü­da­ha­le ve­ya dar­be or­ta­mı­nın oluş­ma­sı­nı is­te­mek­te, hat­ta mem­le­ke­tin kur­tu­lu­şu için bu­nun ol­maz­sa ol­maz ol­du­ğu­nu dü­şün­mek­te ve yap­tık­la­rı­nı bir Ku­va-yı Mil­li­ye Ha­re­ka­tı ola­rak de­ğer­len­dir­mek­te­dir­ler. Dos­ya­da bu tür yüz­ler­ce de­lil mev­cut­tur. Sa­nık­lar bu kast­la­rı­nı, hem nef­ret ve şid­det içe­ren söy­lem­le­ri hem de ey­lem­le­riy­le açık­ça or­ta­ya koy­mak­ta­dır­lar. Hat­ta ba­zı sa­nık­lar söz ko­nu­su bu yön­de­ki is­te­ğin “dü­şün­ce ve ifa­de öz­gür­lü­ğü­” kap­sa­mın­da de­ğer­len­di­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­miş­ler­dir.”

<< Önceki Haber Doğan Öz ve Danıştay cinayetlerinin amacı deşifre oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER