Dolandırıcıların yöntemi ilk kez bu kadar deşifre oldu!

İstanbul’da kendisini dolandırmaya çalışan şebeke ile yaptığı telefon görüşmesini saniye saniye kaydeden vatandaş, dolandırıcıların telefon numarasını ve ses kayıtlarını polise teslim etti.

Kendisini dolandırmak isteyenleri böyle ifşa etti!

Başkomiser ve cumhuriyet savcısı rolüne girerek Türkiye’nin önde gelen kurumlarının birinde görevli üst düzey yetkilinin sabit hattını arayan şebekenin planı bu kez sonuçsuz kaldı. 

Görüşme, vatandaş tarafından saniye saniye kaydedilirken, sert kayaya çarptıklarının farkında bile olmayan dolandırıcıların planı ellerinde patladı. Kendisini şebeke elemanlarına ‘Hüseyin Bayrak’ olarak tanıtan yetkili, dolandırıcıların hem telefon numarasını hem de seslerini kaydettikten sonra polise teslim etti. 

VATANDAŞLAR PANİĞE KAPILMAMALI
Gerçek ismini açıklamak istemeyen ‘Hüseyin Bayrak’, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını dile getirdi. Bayrak, başkomiser ve savcı gibi rollere giren dolandırıcılara karşı çok dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. 

Sabit telefona yapılan aramada dolandırıcıları çabuk fark ettiğini dile getiren yetkili, kısa bir paniklemenden sonra telefon görüşmesini kayda almaya başladığını aktardı. Hüseyin Bayrak, vatandaşların bu tür durumlarda paniklemeden uyanık ve soğukkanlı olması gerektiğini ifade etti. 

CİHAN
<< Önceki Haber Dolandırıcıların yöntemi ilk kez bu kadar deşifre oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER