Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Dikkat! EGM, üzerinde TC kimlik numarası bulunmayan ehliyetlerle ilgili önemli açıklamada bulundu...

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Bir vatandaşın "Sürücü belgelerinde T.C. Kimlik Numarasının olması zorunlu mu? Üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunmayan sürücü belgeleri geçerli mi?" sorusunu cevaplandıran Trafik Hizmetleri Başkanlığı, üzerinde kimlik numarası bulunmayan sürücü belgelerinin de geçerli olduğunu açıkladı.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, "15 Şubat 2007 tarihinden itibaren düzenlenen sürücü belgeleri üzerine belge sahibinin T.C. kimlik numarasının yazılması uygulamasına başlanılmıştır. Ayrıca, zayii veya yıpranma gibi nedenlerle sürücü belgesini değiştirme durumunda olan vatandaşlarımıza, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan sürücü belgesi verilmektedir. T.C. kimlik numarası bulunmayan sürücü belgelerinin belli bir süre içinde değiştirilme zorunluluğu bulunmamakta olup, gerek trafik denetimlerinde, gerekse diğer trafik işlemlerinde (trafik kazaları gibi) mevcut sürücü belgeleri geçerlidir." denildi. 

"Sürücü belgeme ve aracıma uygulanan trafik cezalarına ilişkin bilgileri nasıl öğrenebilirim?" sorusunu da cevaplandıran Trafik Hizmetleri Başkanlığı açıklamasında "www.turkiye.gov.tr adresindeki 'Sürücü Ceza Puanı' isimli ekrandan, sürücü belgesi ceza puanı bilgilerine ulaşılabilmektedir. Araç tescil plakasına uygulanıp tahsilatı yapılamayan ihbarlı trafik cezaları ise www.gib.gov.tr adresindeki 'İnternet Vergi Dairesi' ekranından sorgulanabilmektedir." ifadelerine yer verildi.

CİHAN

<< Önceki Haber Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER