'Erbakan'ın o iki faaliyeti bazılarını çok rahatsız etti!'

28 Şubat Döneminin Adalet Bakanı Şevket Kazan darbenin iki sebebini açıkladı!

'Erbakan'ın o iki faaliyeti bazılarını çok rahatsız etti!'

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Kardayı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili 28 Şubat süreci ve o dönemde kurulan Batı Çalışma Grubu bir kez daha gündeme oturdu. 28 Şubat Döneminin Adalet Bakanı Şevket Kazan Samanyolu Haber Televizyonu canlı yayınına katılarak o döneme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Ülkeyi 28 Şubat'a sürükleyen sebepleri açıklayan Kazan, Refahyol Hükümetinin önemli iki faaliyetini açıklayarak, bu faaliyetlerin hükümete karşı darbe planlarının hazırlanmasına sebep olduğunu söyledi.

'Biz hükümete gelir gelmez rant sistemini ortadan kaldırdık' diyen Kazan; "Rant sistemi yerine havuz sistemi diye bir sistem kurduk. Çünkü bu rant sistemiyle devletin kamu iktisadi teşebbüsleri adeta rantiyeciler tarafından soyuluyordu. O nedenle onun yerine biz rant sistemini kaldırdık faizleri tamamen kıstık ve onun yerine havuz sistemini kurduk. Kamu kurumlarının bankalarda hesapları var. Bankalarda hesaplarını başbakanlıkta bir büroda yakip altına aldık. Ve bu takip altına aldığımız hesaplar içerisinde birtakım kit adını verdiğimiz kuruluşların para ihtiyaçlarını karşılamak için bankalardan yüksek faizle borçlar aldığını gördük. Yani bu devletin soyulması demekti. O nedenle kurduğumuz havuz sistemiyle biz buna son verdik. Bu bütçeye 13.5 Milyar dolar para kazandırdı." diye konuştu. 

Kazan ikinci sebebiyse şöyle açıkladı: "Bunun yanında Erbakan hoca göreve başlar başlamaz İran'la başlayan seyaheti oldu sonra Afrika'ya yolculuğu oldu. Böylece D-8'i kurma yoluna girdi Erbakan Hoca. Batının G-7'leri karşısında Erbakan Hoca'nın İslam Birliği'ni yani D-8'i kurmak istemesi, bu iki temel sebep Refahyol Hükümeti'ne karşı adeta bir taaruz planının hazırlanmasını geciktirmedi."



 
<< Önceki Haber 'Erbakan'ın o iki faaliyeti bazılarını çok rahatsız etti!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER