Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Zağnos Vadisi 3. etap rekreasyon düzenleme çalışmalarının şubat ayına kadar tamamlanması bekleniyor


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi 3. etap rekreasyon düzenleme çalışmalarının şubat ayına kadar tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, belediye ile TOKİnin ortaklaşa yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesinde Kahramanmaraş Caddesi ile tarihi Zağnos Köprüsü arasını kapsayan 3. etabın rekreasyon düzenleme çalışmalarının tamamlanma aşamasını geldiğini belirtti.
     Üçüncü etapta yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade eden Gümrükçüoğlu, düzenleme çalışmalarının şubat ayına kadar tamamlanmasının beklendiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Böylece Zağnos Vadisi 3. etap düzenleme yapım çalışmaları 3 ay öncesinden tamamlanmış olacak. Zağnos Vadisi 3. etap rekreasyon düzenleme çalışmaları içinde 120 araçlık üç katlı otopark yapılacak. Otoparkın üst kısmının oturduğu zeminde butik otel olarak kullanılması planlanan üç tarihi Trabzon evi yapılıyor. Bunun yanında çevrede bulunan tescilli binaların da onarımı yapılarak, turizmin hizmetine sunulacak.
     Kahramanmaraş Caddesi ile Sahil Yolu arasını kapsayan 4. etapta kamulaştırma çalışmaları sürüyor. 102 binanın kamulaştırılacağı Pazarkapıda istimlak edilen 62 bina için hak sahiplerine yaklaşık 27 milyon lira ödeme yapıldı. 4. etabın tamamlanması ile birlikte sahilden giren vatandaşlarımız Çamobaya kadar yeşil ve ferah bir alanda yürüyüş yapabilecek. Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadileri bu kentin adeta nefes borularıdır. Bu iki vadinin dönüşümlerinin tamamlanması ile hava koridorları açılacak, şehrimiz rahat bir nefes alacak.
    
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER