Erdoğan'dan saldırı açıklaması

Başbakan: Tasvip etmek mümkün değil bu girişimleri kınıyoruz...

Erdoğan'dan saldırı açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yumruklu saldırıya uğramasına hem siyasiler hem de siyasi partiler tepki gösterdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yumruklu saldırıya uğramasına hem siyasiler hem de siyasi partiler tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül, CHP liderini arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. CHP liderini arayan bir diğer isim de Başbakan Erdoğan'dı. Erdoğan, telefonda ''Geçmiş olsun, büyük üzüntü duydum. Bu tür bir hadiseyi asla tasvip etmiyoruz'' dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Twitter'dan ''KK'yı sevmesemde kaba kuvveti kınıyorum'' diye yazdı.
BAŞBAKAN ERDOĞAN:  Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. 
GÜL'DEN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM’de yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Gül, TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı.Gül, Kılıçdaroğlu'na uğradığı saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu.
AK PARTİ: Olayın bir an önce aydınlatılarak faillerinin yüce yargıya teslim edilmesini diliyor; bu saldırıyı aynı zamanda demokrasiye, fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz.
BDP: Öncelikli olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı basın yayın organlarında saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğuna dair maksatlı yayınlar yapılmaktadır. Bu haberler  gerçeği yansıtmamaktadır.  Saldırganın partimizle uzaktan yakından herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.
<< Önceki Haber Erdoğan'dan saldırı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER