Eve giren hırsıza ceza katmerleniyor

Eve yapılan hırsızlığın caydırıcı olması için önemli bir çalışma yapılıyor

Eve giren hırsıza ceza katmerleniyor

Hırsızlığın her türlüsü kötü fakat evlere giren hırsızlar kişilerin psikolojisinde de ciddi anlamda travmaların yaşanmasına sebep oluyor. 
Maalesef ülkemizde hırsızlığın caydırıcı bir cezası bulunmuyor. Halen evlere girip hırsızlık yapmanın cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis. Bu da çoğu zaman paraya çevriliyor. Evlerden hırsızlık yapanlar hapis yatsalar bile çok kısa zaman sonra topluma dönüp aynı işi yapmayı sürdürüyorlar.

HIRSIZLARI YAKACAK YASA TEKLİFİ HAZIR

Evlere giren hırsızlara verilecek cezaları katmerli hale getirecek yasa teklifi hazırlanıyor. Teklife göre ev hırsızlarına verilecek ceza için öngörülen süre 1 ile 4 yıl arasına yükseltiliyor. AK Parti milletvekilleri Mehmet Doğan Kubat ve Bülent Turan çalışmayı hazırladı, Adalet Bakanlığına sundu..

Yasaya göre evlere yönelik hırsızlık olayları diğer hırsızlık suçlarından ayrılıyor. Dolayısıyla cezası da artırılyor. Önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanan yasa teklifine göre Ceza Kanunu'nun "Konut Dokunulmazlığının İhmali" başlıklı 116'ıncı maddesinde değişiklik yapılacak. 

EV HIRSIZLIĞINA TEŞEBBÜSE DE AYNI CEZA

Üstelik 1 yılla 4 yıl arasında hapis cezası sadece eve girip hırsızlık yapanlara verilmeyecek. Konuta girmeye teşebbüs eden de aynı suçu işlemiş sayılacak. Cezalar ertelenemeyecek ve paraya çevrilemeyecek. 
Tasarının gerekçesi ise evlere giren hırsızların, girdikleri evde yaşayanlarda travma ve strese sebep olmaları. Çalışma yapılırken özel hayata müdahale ve insan psikolojisi üzerinde olumsuz etki bırakması sebebiyle ev hırsızlıklarında cezanın caydırıcı olması gerekliliği üzerinde duruldu.
<< Önceki Haber Eve giren hırsıza ceza katmerleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER