Facebook'taki yepyeni dolandırıcılık yöntemine dikkat!

Facebook'taki yepyeni dolandırıcılık yöntemine dikkat. Hem de Facebook'ta arkadaşınız kılığında kandırılabilirsiniz..

Facebook'taki yepyeni dolandırıcılık yöntemine dikkat!

Yüz milyonlarca kullanıcısı olan Facebook dolandırıcılar için de bulunmaz bir nimet. Facebook'ta arkadaşınızın kılığına giren dolandırıcıların büyük bir tehdit olabileceğinin farkında mısınız? Hürriyet yazarı Selim Öztürk, Facebook'taki yeni dolandırıcılık yöntemine ışık tuttu.


Facebook’ta gün geçmiyor ki yeni dolandırıcılık yöntemleriyle karşılaşmayalım. 1.3 milyar kayıtlı kullanıcısıyla alanında şüphesiz bir numara olan Facebook’ta borç para isteyen ve ardından hesap numaralarını paylaşarak bizden kendi hesaplarına para yatırmamızı bekleyen pek çok dolandırıcıya şahit olduk. Ancak bu yöntem artık öylesine demode oldu ki çaresiz dolandırıcılar da kurbanlarını kandırmak için yeni yollar bulmak durumunda!

Son olarak kullanıcıların arkadaşı kılığına giren dolandırıcılar, artık daha az şüphe çekecek şekilde hareket ediyor. Bu tip bir dolandırıcıyla baş başa kalan gazetemiz bünyesinde çalışan bir editör arkadaşımız olayı şöyle anlatıyor: 
“Facebook sayfamda bir konuşma penceresi açıldı. Karşıdaki kişi, uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımdı ve hal hatır soruyordu. Her zamanki doğallığımla yanıt verdim ve ben de ona nasıl olduğunu sordum. Bir firma için hediye bileti dağıttığını söyledi ve telefon hattımın faturalı olup olmadığını sordu. Daha sonra da telefonumdan g50 yazıp 7979'a mesaj göndermemi söyledi. O sırada durumdan şüphelendim ve internette yaptığım kısa bir aramadan sonra bunun bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu fark ettim. En kısa sürede arkadaşıma ulaşmaya çalıştım."

Dolandırıcılar herhangi bir kullanıcının hesabını ele geçirdikten sonra arkadaş listesinde bu gibi taleplerde bulunuyor.Ancak elbette arkadaş listesinde kimlerle uzun zamandır görüşülmediğini dolandırıcı anlayamadığından farkında olmadan şüpheleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

Facebook hesaplarını çalmak bugün için o kadar da zor bir eylem değil; o nedenle uzun zamandır görüştüğünüz bir arkadaşınız olsun veya olmasın, bu tip taleplerde bulunanlarla mutlaka sesli olarak görüşmelisiniz. Çünkü karşınızdakinin 
gerçekten arkadaşınız olup olmadığını bugünün sanal dünyasında anlamak her zaman mümkün değil. 

<< Önceki Haber Facebook'taki yepyeni dolandırıcılık yöntemine dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER