Feyzioğlu:Pişman olacaklar

TBB Başkanı Feyzioğlu, binlerce zeytin ağacının kesilmesine tepki gösterdi.

Feyzioğlu:Pişman olacaklar

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa'nın Soma ilçesi Yırca'da binlerce zeytin ağacının kesilmesi ve vatandaşların darp edilmesine tepki göstererek, “Termik santral yapmak üzere binlerce zeytin ağacını keserek geleceği karartmaya teşebbüs edenler ve vatandaşı dövenler pişman olacak.” dedi. 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Balıkesir, Bursa, Aydın, Muğla, Manisa, Sakarya ve Denizli Barosu başkanları ile yeni seçilen İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "Meslektaşlarımızın sorunları ve mesleğin sorularıyla ilgili ortak çalışma yaparak, Türkiye'de hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığına inanan barolar olarak ülkede hukuksuzluğa karşı hep birlikte mücadele edeceğiz." diye konuştu. 

'YATIRIM YAPILACAKSA HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İHTİYAÇ VAR'

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin bir taraftan duygusal bir kırılma içinde olduğunu belirterek, “Diğer taraftan ise hukukun üstünlüğü yerini üstünlerin hukukunun egemen olduğu, işlerin tanıdık ve iş takipçileriyle yürütülme çalışmasının tercih edilmeye başlandığı, hukukun evrenselleşmiş kavramlarının ayaklar altına alındığı bir dönemden geçmektedir. Bu ülkede yatırım yapılacaksa hukukun üstünlüğüne ihtiyaç vardır. Yerin yedi kat altından maden mi çıkaracaksın? Hukukun üstünlüğüne ihtiyacın var. Zeytin mi yetiştireceksin? Hukukun üstünlüğüne ihtiyacın var. Üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünü savunmak elbette bizim görevimizdir. Bunu söylemek siyasetse evet hepimiz sonuna kadar, dibine kadar siyaset yapıyoruz. Ama siyasi parti siyaseti yapmıyoruz. Baro başkanlarının hiçbiri hiçbir siyasi partinin asla sözcüsü değildir. Barolar hiçbir şekilde bir siyasi partinin ön ya da arka bahçesi olmayacaktır. Gücümüzü aldığımız tek yer hukuktur." ifadelerini kullandı. 

‘PİŞMAN OLACAKLAR’

Soma'da meydana gelen maden faciası sonrası koordineli çalışma başlattıklarını aktaran Feyzioğlu, “Ciddi bir tecrübemiz var. Karaman'da benzer koordinasyon heyetini kurduk. Şu anda 150'ye yakın davayı Manisa ve Soma'da, Manisa Barosu adli yardımıyla yürütüyoruz. Mağdurların arkasında Baro ve TBB gücünü Karaman'da da koymaya kararlıyız. Baro işin içinde olunca bilirkişi raporları o denli itinalı hazırlanıyor. Soma'nın Yırca Mahallesi'nde termik santral kurmak için ağaçların kesilmesi zeytin katliamıdır. Manisa Barosu'na kayıtlı avukat arkadaşımız özel güvenlik görevlilerince ters kelepçelenerek bu şekilde işkence görmüştür. Bununla ilgili bugün suç duyusunda bulunduk. Aynı zamanda zeytin ağaçlarının kesilmesiyle ilgili suç duyurusu yaptık. Manisa Barosu ve TBB olarak takipçisiyiz. O ağaçları kestikleri, geleceğimizi karartmaya teşebbüs ettikleri ve vatandaşı dövdükleri için pişman olacaklar” şeklinde konuştu.

HSYK SEÇİMLERİ

HSYK seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Metin Feyzioğlu, "Yargının en üstünde yer alan hakim ve savcıların özlük haklarını düzenleyen tarafsız ve bağımsız kuruluşun siyaset ya da cemaat tarafından şekillendirilmesine elbette karşıyız. Yargının özlük işlerinin yönetimi ne cemaat ne tarikat ne de siyasi iktidara bırakılabilir. Yargı tarafsız ve bağımsız olmalıdır. Bağımsız olmak keyfilik anlamına gelmez. Yargı kendi işine bakar siyasete karışmaz.” değerlendirmesinde bulundu. 

CİHAN
<< Önceki Haber Feyzioğlu:Pişman olacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER