Finans sektörünün deneyimli isminden yapılan muameleye tepki

Bank Asya’ya yönelik yaklaşık 9 aydır yapılan iftira ve linç kampanyasına bir eleştiri de finans sektörünün önemli isimlerinden Piraye Antika’dan geldi.

Finans sektörünün deneyimli isminden yapılan muameleye tepki

Finans sektöründe yaklaşık 30 yıllık bir deneyime sahip olan ve HSBC’nin  Türkiye’de yıllarca genel müdürlüğünü üstlenen Piraye Antika, Twitter’da yaptığı paylaşımlarda Bank Asya’ya yapılan muamelenin bankacılık reformuna vurulan ciddi bir darbe olduğunu söyledi. Antika, ‘Bankasya’ya reva görülen muamele 2002’den beri süre gelen bankacılık reformuna ciddi darbe vurdu. Bugün her banka bana da olursa diye düşünmeli. ‘Cemaat’in bankası olduğu biliniyorsa yani hukuki olmayan ortaklık yapısı vardıysa neden lisans verildi?’ ifadelerini kullandı.

Antika, ortada bir kanıt ve suç gösterilmeden halka açık bir kurum ve hissedarlarının mağdur edildiği belirtti ve likidite durumu ile ilgili çıkarılan söylentilerin suç olduğuna dikkat çekti.

Piraye Antika paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

17-25 Aralık’la Bankasya’nın ne gibi bir alakası var? Kanıtlanan bir suç var mı ortada? Bir bankanın likidite durumu ile ilgili söylenti çıkarmak kanunlarımıza göre suçtur. Bu üstelik halka açık bir kurum. Bankasya’nın hem mudi hem de hissedarları mağdur edilmekte. İleride bu bir örnek teşkil edecektir. Şahsen hiç benimsemediğim bir yapı ve kurum olmasına karşın Bank Asya’nın içine itildiği durumdan son derece endişeliyim. Hukukun üstünlüğü..’

İşte Piyale Antika'nın paylaşımları:


  

<< Önceki Haber Finans sektörünün deneyimli isminden yapılan muameleye tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER