Fındık işçilerinin çilesi başladı

Ağustos ayında başlanacak olan fındık toplama mevsimi için yüzlerce fındık işçisi, 2 gün süren tren yolculuğunun ardından Sakarya'ya geldi.

Fındık işçilerinin çilesi başladı

Sakarya'da, ağustosta başlanacak olan fındık toplama işi için Güneydoğu'dan fındık işçileri gelmeye başladı. Cuma günü Diyarbakır'dan Güney Ekspresi ile yola çıkan yüzlerce fındık işçisi gece saat 03.00 sularında Arfiye beldesindeki tren garına geldi. Çoluk çocuk yüzlerce fındık işçisi burada sabahın erken saatlerine kadar vagonlardaki eşyalarını boşalttı.
Bazı fındık işçileri ise ateş yakarak soğuktan korunmaya çalıştı Bu arada Sakarya Emniyeti ise bazı fındık işçilerini kimlik kontrolünden geçirdi. 2 gündür zor şartlar altında yolculuk yaptıklarını belirten fındık işçilerinden Osman Avinç, yolculuk sırasında yaşadıkları en büyük sorunun yer ve tuvalet sıkıntısı olduğunu kaydetti. Birçok kişinin vagonlarda yer olmadığı için ayakta geldiğini bazılarının ise koridorlarda uyuduğunu ifade eden Avinç, "Biz, Diyarbakır'dan geliyoruz. Bu yıl fındık bol, bu kadar insan ekmek parası için yollara düştü. Bu yıl fındığın pahalı olacağını düşünüyoruz. Bu oranın fındık işçisine de yansıması gerekiyor. Fındığın fiyatı düşerse bizler çok sıkıntı çekeriz." dedi. Fındık işçileri gelir gelmez fındık üreticileri ile anlaşma zemini aramaya başladılar. Güneydoğu'nun çeşitli illerinden gelen işçilerin en büyük sorununu ise kalacak yer sıkıntısı.
<< Önceki Haber Fındık işçilerinin çilesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER