Fırtına Deresi'ne yavru alabalık bıraktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de, Ayder Yaylası'ndaki Fırtına Deresi'ne kırmızı benekli alabalık yavrusu bıraktı.

Fırtına Deresi'ne yavru alabalık bıraktı

Rize'deki programı kapsamında Ayder Yaylası'na ulaşan Başbakan Erdoğan, yavru alabalık bırakmak üzere Fırtına Deresi kıyısına geldi.

Başbakan Erdoğan, kovadaki kırmızı benekli yavru alabalıkları dere suyuyla buluştururken, ekoloijik dengenin korunması için bu yavru alabalıkların dereye bırakıldığına işaret etti.

Erdoğan, Fırtına Deresi'ne 30 bin, Rize genelinde 110 bin, ülke genelinde de 3 milyon civarında kırmızı benekli alabalık yavrusunun derelere bırakılcağını bildirdi.

Daha sonra Kaçkar Resort Otel'in açılışını gerçekleştiren Erdoğan, burada yaptığı konuşmada da Ayder'de sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden misafirler bulunduğuna dikkati çekti.

"Davos'un alternatifi haline getireceğiz"

Erdoğan, "İnşallah artık burayı atacağımız adımlarla, yapacağımız yatırımlarla Davos'un alternatifi haline getireceğiz. İnşallah kayak ve toplantı merkezleriyle böyle bir merkez haline getireceğiz" dedi.

Bölgenin yolları, konaklama tesisleri ve diğer imkanlarıyla Davos'a alternatif olmaması için hiçbir engel bulunmadığını ifade eden Erdoğan, proje çalışmalarının sürdüğünü söyledi.  

Şu anda Rize'deki otellelerin dolu olduğuna dikkati çeken Erdoğan, dün yaptığı bir toplantıda da Rize ve Ayder'de otel yapılmasını tavsiye ettiğini kaydetti.

Açılışını yaptığı Kaçkar Resort Otel'in yatırımcılarına teşekkür eden Erdoğan, daha sonra besmeleyle kurdelesini kestiği oteli gezdi.
<< Önceki Haber Fırtına Deresi'ne yavru alabalık bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER