TSK'dan kaçakçılara müdahale

Genelkurmay Başkanlığı,Türkiye-Suriye hududunda kaçakçılık girişiminde bulunan kalabalık grubun göz yaşartıcı bomba atılarak engellendiğini bildirdi.

TSK'dan kaçakçılara müdahale

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Hatay/Narlıca Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, hudut hattında motorlu devriye timi tarafından yaklaşık 200-250 araç, 3000 kişilik kaçakçı yaya şahıs ile Oğulpınar Hudut Karakolunun diğer kalan tüm cephesi boyunca toplamda 300-350 atlı şahsın tespit edildiği belirtildi. 

Kaçakçı şahısların, atlı grupların ve araçların dün saat 20.45'te Suriye tarafında toplanarak, kaçakçılık girişimlerinin başladığı ifade edilerek, kaçakçı gruplara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda defalarca Arapça ve Türkçe ikaz yapıldığına işaret edildi. Ancak, kaçakçı grupların ikaza uymayarak hududa doğru ilerlediği, 11 farklı noktadan hududu geçmeye teşebbüs ettiği ve askeri unsurların yoğun bir şekilde taşladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu durum üzerine, unsurlarımız tarafından havaya ve kontrollü bir şekilde kaçakçı şahıs ve araçların yakın bölgelerine ateş edilmiş ve söz konusu grubun bulunduğu bölgeye göz yaşartıcı bomba atılarak kaçakçılık girişimleri engellenmiştir. Yapılan müdahaleler sonucunda kaçakçılık girişimleri bugün saat 06.20 itibari ile sona ermiş ve 63 adet bidon içerisinde, mazot olduğu değerlendirilen 3 bin 780 litre akaryakıt imha edilmiştir. Hatay İl Jandarma ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlıklarına bilgi verilmiştir.
<< Önceki Haber TSK'dan kaçakçılara müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER