Gezi Parkı eylemlerine katılan öğrenciler yandı mı?

Gezi Parkı eylemlerine katılan öğrencilerin burs ve kredileri kesilecek mi?

Gezicilerin bursu kesilecek mi?

  • KYK başvuru şartnamesindeki madde, Gezi öğrencilerine burs şoku olarak algılandı.
  • KYK maddesi: "Direniş, boykot, işgal, yazı yazma ve slogan atma gibi davranışlarda bulunanlara burs verilmeyecek."
  • Tartışılan iddiayı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yalanladı. 
  • Kılıç, "Böyle bir uygulama aklımızın ucundan bile geçmemiştir " dedi.

Gezi Parkı eylemcileri, iki gündür burs ve kredi şoku yaşıyor. İddialara göre eylemlere katılan öğrencilerin aldığı burslar ve krediler kesilecek. 

Bu iddiayı akıllara getiren Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yayımladığı krediye başvurma şartnamesinde yer alan bazı maddeler oldu. Duyuruda mevcut olan "direniş, boykot, işgal, yazı yazma ve slogan atma gibi davranışlarda bulunanlara burs verilmeyecek" denildi. Bu ifade kimi çevrelerce gezi eylemcilerinin bursu kesilecek şeklinde yorumlandı. İddialar Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a soruldu...

Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliği'nin 1997 yılında hazırlandığını hatırlatan Bakan Kılıç, mevcut maddenin yeni olmadığını söyledi. İddiaları kesin bir dille yalanladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: "Aklımızın ucundan bile gezi parkı olaylarına katılan üniversite öğrencileri kimlerdir bunları tespit edelim, KYK'da barınanlar hangileridir bunları da belirleyelim haklarında işlem yapalım gibi bir düşünce uzaktan yakından bizde hasıl olmadı."

İddiların asılsız olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, bu tür yorumları ortaya atanlara yüklendi..

Suat Kılıç: "KYK gündeminde çok daha önemli konular var bunları gündemine taşımayıp böyle saçma sapan konuşma oluşturanlar için bu polemikler anlamlı ama bizim içi anlamsız çabadır."
<< Önceki Haber Gezi Parkı eylemlerine katılan öğrenciler yandı mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER