Başbakan Erdoğan adres gösterdi!

Başbakan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği toplantısında konuştu: "Sandık demokrasinin namusudur"

Başbakan Erdoğan adres gösterdi!

TOBB Genel Kurul delegelerine hitap eden ve demokrasi vurgusu yapan Erdoğan, "Bizi sevmeyenler elbette olacak ama demokraside sandık bunun için var, sandık demokrasinin namusudur." dedi.

"Herkes bizi sevmek zorunda değil. Bunu samimi söylüyorum. Böyle bir mecburiyet yok. Herkes partimizi, politikalarımızı, icraatlarımızı, duruşumuzu, tavrımızı sevmek, beğenmek, onaylamak zorunda değil. Öyle bir şey yok, olamaz. Biz 76 milyonun tamamının hükümetiyiz." diyen Başbakan Erdoğan, "Seven, sevmeyen fark etmez. Biz bu millete efendi olmaya değil, bu millete hizmetkar olmaya geldik. Bizler 76 milyonun tamamının memnun olacağı politikalar üretmekle kendimizi mesul görüyoruz. Ama yüzde 100 herkesi memnun etmek mümkün mü? O da mümkün değil. Ama biz bu niyetle adımlarımızı atacağız." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Seçimin, sandığın olduğu, milletin tercihini özgürce kullandığı bir ortamda diktatörlük olmaz, orada zulüm sadır olmaz. Sandık demokrasinin namusudur, sandık demokrasilerde hesap sorma makamıdır. Sandık, demokrasilerde çıkış yoludur, emniyet supabıdır, demokrasinin bizatihi teminatıdır." ifadelerini kullandı.

AA
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan adres gösterdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER