Göreve dönmek için dava açan polislere sindirme taktiği!

Emniyette, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevden alınan 5 daire başkanı görevlerine dönmek için dava açtı. Dava açan polislerin araştırma görevi adı altında sindirilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Göreve dönmek için dava açan polislere sindirme taktiği!

  • Göreve dönme talebi için dava açan polislere 75'er günlük araştırma görevi verildi.
  • Müdürler, rutin teftiş/soruşturma yerine uzun süreli araştırma görevine verildi.  
  • 'Polis binalarının fiziki durumu, polis kulübelerinin güvenlik standardı' gibi konularda araştırma yapmaları istendi.

Emniyette, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevden alınan 14 daire başkanından 5’i görevlerine dönmek için dava açtı. Ardından 5 eski daire başkanı Malatya ve Tunceli gibi illere sürgün gibi araştırmaya gönderildi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevden alınan 5 daire başkanının araştırma görevi adı altında sindirilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı aleyhine dava açtıkları için cezalandırıldıkları öne sürülen üst düzey 5 polis müdürü 75’şer gün boyunca belirlenen 8-10 ayrı konuda araştırma yapacak. Eski Asayiş Daire Başkanı Mehmet Tüzel ve eski Eğitim Daire Başkanı Metin Varol Kars, Ardahan, Ağrı’ya, eski Güvenlik Daire Başkanı Bekir Akarsu ve eski Kriminal Polis Laboratuvarları Daire Başkanı Dr. Oğuz Karakuş Adana-Mersin’e, eski Koruma Daire Başkanı Yesari Vural’ı da Malatya ve Tunceli’ye gönderildi.

75’ŞER GÜNLÜK GÖREV

Görevden alındıktan sonra Teftiş Kurulu Başkanlığı’na polis başmüfettişi olarak tayin edilen eski 5 daire başkanının “sürgün” görevi hafta sonu tebliğ edildi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın onayı ile 5 1.sınıf Emniyet Müdürü 7 ilde araştırma yapmakla görevlendirildi. Mehmet Tüzel ve Metin Varol’un üç şehirde 75 gün, Bekir Akarsu, Oğuz Karakuş ile Yesari Vural’ın da 4 kentte 50’şer gün araştırma görevi yürütmesi talimatı verildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca yapılan görevlendirilmede eski daire başkanlarından, “Polis binalarının fiziki durumu, çalışma koşulları, polis merkezlerinin ve polis kulübelerinin güvenlik standardı, Toplum Destekli Polislik, Polis-Halk ilişkileri” vb. konular hakkında araştırma yapmaları istenildi.  Geçtiğimiz cuma günü Mehmet Kılıçlar onaylı görev belgeleri tebliğ edilen müdürler hafta sonu illere gidip araştırma görevine başladı.

İZNİN İPTAL MAİLİ ATTILAR

Bugün gazetesinin haberine göre, görev sonunda hazırlayacakları araştırma raporlarını Teftiş Kurulu Başkanlığı’na sunacaklar. Sindirme yöntemi olarak nitelendirilen görevlendirmede ilginç bir olay yaşandı. Yıllık izninde olan eski Koruma Daire Başkanı Yesari Vural’ın izni iptal edildi ve görev onayı e-posta ile kendisine gönderildi. Yesari Vural da önceki gün öğle saatlerinde uçakla Malatya’ya gitmek zorunda kaldı. Aynı yöntemin dava açan diğer 8 eski daire başkanına da uygulanacağı iddia edildi. Müdürlerin özel ya da rutin teftiş/soruşturma yerine uzun süreli araştırma görevine verilmesi ise dikkat çekti.


<< Önceki Haber Göreve dönmek için dava açan polislere sindirme taktiği! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER