Gül - Ruhani görüşmesine Suriye damgasını vurdu

Gül ile Ruhani'nin görüşmesine Suriye damgasını vurdu...

Gül - Ruhani görüşmesine Suriye damgasını vurdu

Birleşmiş Milletler (BM) 68. Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ikili görüşme gerçekleştirdi. BM’de gerçekleştirilen görüşmeye Suriye damgasını vurdu. 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve İran’ın Suriye krizi konusunda bölgenin iki önemli aktörü olarak çok yakın ve yapıcı bir işbirliğinde bulunması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Suriye’deki mevcut durumun ülkeyi tükettiğini ve şehirlerin yıkıldığını dile getirerek bu sorunun artık çözüme kavuşturulması için bölgenin iki önemli aktörü olarak yapıcı bir işbirliği yapmanın zaruri olduğunu dile getirdi. Görüşmede iki ülke arasında üst düzey ziyaretin gerçekleştirilmesi kararı alındı. 

Gül, özellikle yeni seçilen Ruhani’nin verdiği pozitif mesajların önemli olduğunu ve devamının gelmesinin İran ile ilgili olarak uluslararası alanda çok daha yapıcı yaklaşıma neden olabileceğini ifade etti. Ruhani'nin Cumhurbaşkanı Gül’ün söylediklerine olumlu yaklaştığı belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Gül - Ruhani görüşmesine Suriye damgasını vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER