'Gülen Barış Ödülü' Nobel’li Desmond Tutu’ya verildi

Nobel Barış Ödülü sahibi Desmond Tutu, Turquoise Harmony Enstitüsü tarafından Gülen Barış Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü kendi eliyle teslim alan Desmond Tutu, Hizmet Hareketi'nin dünya barışına katkıda bulunduğunu söyledi.

'Gülen Barış Ödülü' Nobel’li Desmond Tutu’ya verildi

O Güney Afrika'nın özgürlük mücadelesinde efsane isim Nelson Mandela'dan sonra gelen Nobel Barış Ödülü sahibi Desmond Tutu.

Nobel Ödüllü barış ve insan hakları aktivisti  Tutu, bir barış ödülüne daha layık görüldü. Güney Afrika'da bu yıl yedincisi düzenlenen "Ubuntu Dersi ve Barış ve Diyalog Ödülleri" törenin çalışmalarıyla ülke barışına katkıda bulunan Desmond Tutu'ya "Gülen Barış Ödülü" verildi.

Turquoise Harmony Enstitüsü tarafından düzenlenen programda konuşan Desmonda Tutu, Hizmet Hareketi'nin dünya barışına katkıda bulunduğunu söyledi. Tutu şöyle konuştu: "Bana bu ödülü verenlere çok teşekkür ediyorum. Farklı gruptan insanları bir araya getirerek insanların birlikte yaşamasına hizmet eden kurumunuzun diyalog çalışmalarından çok derin bir onur duydum. Çalışmalarınızı duyunca diyaloğa, birlikte yaşama ve barışa hizmet eden, motive olmuş, genç insanların varlığından haberdar olmak beni çok mutlu etti."

Daha önce 3 kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyleyen Tutu, Hizmet Hareketi'nin önemine değindi. Tutu, "Türkiye'de barışa ve diyaloğa hizmet eden grupların, fertlerin ve organizasyonların varlığı çok güzel bir durum. Toplumu kamplara bölerseniz 'gerginliğe' hizmet edersiniz, sonra insanlar arasında nefret oluşur, çekişmeler görülür. Farklı etnik gruplardan, dillerden insanlar toplumun zenginliğidir. Turkuaz çok önemli bir kurum. Birlikte yaşamaya hizmet eden turkuaz'ın yaptıkları mükemmel şeyler. "

Çok sayıda siyasi lider, yazar ve akademisyenin katıldığı programda, Turkuaz'ın "Eğitim Ödülü" Free State eyaleti Milli Eğitim Bakanı Tate Makgoe'ye; "Medya Ödülü", Güney Afrika'nın kamu radyosu olan Ubuntu Radyosu'na, "Akademi Ödülü" ise Witwatersrand Üniversitesi Rektörü Prof. Adam Habib'e verildi.
<< Önceki Haber 'Gülen Barış Ödülü' Nobel’li Desmond Tutu’ya verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER