Gülsüm Ana'ya 'Yılın annesi' teklifi

Rus Milletvekili Khudyakov, Gülsüm Kabadayı'yı evinde ziyaret etti.

Gülsüm Ana'ya 'Yılın annesi' teklifi

Gülsüm Anne 'kutsal kadın' ilan edildi

Ruslar tarafından sürekli ziyaret edildiğini söyleyen Gülsüm Kabadayı'nın evine bu kez, Rus Milletvekili Roman Khudyakov ile Rus Devlet Duma görevlisi ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Ramin Gasymov geldi.

Ülkelerinden getirdikleri hediyeleri veren Rus ziyaretçiler, yaklaşık 1 saat kaldıkları evde Gülsüm Kabadayı ve ailesine teşekkür etti. Rus konuklar, her gün Rusya ve dünyanın dört bir yanından kendilerine arayanların, Gülsüm Anne'nin telefon ve adresini istediklerini söyledi.

Roman Khudyakov, Gülsüm Kabadayı'ya ''yılın annesi'' unvanın verilmesi için Rusya Parlamentosu'nda teklif vereceğini söyledi. Milletvekili Khudyakov, şöyle konuştu: 

''Gülsüm hanımın bu davranışına Rusya Devleti tarafından duyarsız kalınmasına izin veremeyiz. Ben eminim ki teklifime hayır cevabı gelmeyecek. Gülsüm hanımın yaptıklarına Rusya değil, dünya hayran kaldı. Bizler Gülsüm hanımı konuşuyoruz. Şu anki olay bir mesajdır devletimize. Gülsüm hanım, uzanacak sıcak bir elin dini, dili, inancın farkı olmadığını kanıtlıyor. Bu çok büyük bir örnek. Türkiye ile Rusya arasında dostluğu bir kez daha çok iyi ortaya koymuştur.'' 

''Umut'un hikayesi''

Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, felç olan gence gönüllü olarak bakmaya başlamıştı. 

Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan fazla süredir ''Umut'' ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayı'nın ''Umut'' hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.
<< Önceki Haber Gülsüm Ana'ya 'Yılın annesi' teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER