Gündeme oturacak skandal olay

Bat­man'da bir ilkokula gi­ren PKK’­lı te­rö­rist­ler, okul­da bu­lu­nan Türk Bay­ra­ğı­’nı in­dir­dik­ten son­ra par­ça­la­yıp okul pa­no­su­na as­mış­lar.

Gündeme oturacak skandal olay

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşe yazısında, Batman'da bir ilkokulda yaşanan skandal olaya değindi. İldeki bir kamu görevlisi ile yaptığı konuşmayı aktaran Saygılı, bayrağımızın PKK tarafından nasıl parçalandığını anlatarak söz konusu olayın örtbas edildiğini de belirtti. 

İşte Saygı Öztürk'ün köşe yazısının ilgili bölümü; 

Gü­ney­do­ğu­’da okul­lar ya­kı­lır­ken, Ata­türk büst­le­ri par­ça­la­nır­ken, bay­ra­ğı­mı­za say­gı­sız­lık­lar gi­de­rek ar­tar­ken ora­da­ki öğ­ret­men­le­rin du­ru­mu­nu da bir dü­şü­nün.

“Biz şu an Gü­ney­do­ğu­’da gö­rev ya­pan dev­let gö­rev­li­le­ri, san­ki ya­ban­cı bir ül­ke­de ça­lı­şan kon­so­los­luk gö­rev­li­le­ri gi­bi­yiz. Dı­şa­rı çık­ma­mız bi­le mül­ki amir­le­rin em­ri­ne ta­bi­” di­yen, ka­mu gö­rev­li­si de­vam edi­yor:

“Her gün yüz­ler­ce olay olu­yor. On­lar­ca de­mi­yo­rum. Yüz­ler­ce suç içe­ren olay olu­yor ve hiç­bir şey yap­mı­yo­ruz. Suç kay­dı­na bi­le gir­mi­yor. Si­ze bir ör­nek su­na­ca­ğım:

Bat­man Be­şi­ri İl­çe­si İki­köp­rü bel­de­si Esen­ce kö­yü il­ko­ku­lu­na gi­ren PKK’­lı te­rö­rist­ler okul­da bu­lu­nan Türk Bay­ra­ğı­’nı in­dir­dik­ten son­ra par­ça­la­yıp okul pa­no­su­na as­mış­lar­dır. Olay 8 Ey­lül 2014 ta­ri­hin­de okul­da gö­rev ya­pan öğ­ret­men­le­rin oku­lu aç­ma­sıy­la öğ­re­nil­miş. Ay­rı­ca oku­la ait 1 adet bil­gi­sa­yar PKK men­sup­la­rın­ca ça­lın­mış.

Öğ­ret­men­le­rin ha­ber ver­me­si üze­ri­ne olay ye­ri­ne gi­di­lip fo­toğ­raf­lı bi­çim­de her şey tes­pit edil­di. Ama ola­yın ba­sı­na yan­sı­ma­sı­nı is­te­me­yen İl Mil­li Eği­tim yet­ki­li­le­ri olay­la il­gi­li her­han­gi bir so­ruş­tur­ma baş­lat­ma­dı. Ola­yın ad­li bo­yu­ta in­ti­ka­li de ay­nı bi­çim­de en­gel­len­di.

Ya­ni Türk Bay­ra­ğı­’nın par­ça­la­nıp dal­ga ge­çi­le­rek par­ça par­ça pa­no­ya asıl­ma­sı ve ka­mu ma­lı­nın te­rö­rist­ler­ce ça­lın­ma­sı ola­yı­nı ale­nen ört­bas et­ti­ler.”

Açı­lım­da ge­li­nen nok­ta­yı ar­tık “a­çı­lı­m” di­yen­ler de gör­sün… Yok­sa si­zin “a­çı­lım, açı­lı­m” de­di­ği­niz bu mu?

<< Önceki Haber Gündeme oturacak skandal olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER