HSYK'dan kritik karar!

HSYK'dan savcılar ve Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında inceleme kararı çıktı.

HSYK'dan kritik karar!

Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu 3. Dairesi, bugün yaptığı toplantıda 4 savcı ve bir emniyet müdürü hakkında inceleme kararı verdi.

Savcı Muammer Akkaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcıvekili Zekeriya Öz ve Savcı Celal Kara ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok için inceleme yapılması kararı verildi. Savcıların durumunu görüşmek üzere sabah saat 09.30'da toplanan 3. Daire üyeleri, 3 buçuk saat süren bir görüşme yaptı.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında yargıda yaşanan gerilim HSYK'nın gündemine taşındı. 

Bugün yapılan toplantıda, 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve 2. soruşturma talimatını veren Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı arasında geçen karşılıklı iddialar mercek altına alındı. 

Kurul, ayrıca, Mummer Akkaş tarafından çıkartılan gözaltı listesinin uygulanmaması ve 17 Aralık operasyonu sonrasında göreve getirilen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un soruşturmayı kararttığı iddialarını da değerlendirdi.

ALTINOK'TAN İLK AÇIKLAMA

İistanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'a Beylikdüzü'nde katıldığı programdan ayrıılrken HSYK'nın hakkında çıkardığı inceleme kararı soruldu. Altınok, "Her şey de hayır vardır. Bilgim yok" yanıtını verdi.

HSYK YARGITAY'A TETKİK HAKİMİ ATAYACAK 

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HYSK), Yargıtay’a 20 tetkik hâkimi atayacak. Yargıtay'a, tetkik hâkimliğine atanma talep formlarının 10 Ocak’a kadar UYAP üzerinden gönderilmesi gerekiyor. 

HSYK’dan yapılan açıklamada, “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanlığınca; Yargıtay Birinci Başkanlığının, 20 tetkik hâkimi ihtiyacı bulunduğuna dair talebi gündeme alınarak; bu yönde duyuru yapılmasına ve taleplerin toplanmasının ardından Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğine uygun mazereti bulunanların talepleri öncelikli olarak görüşülmek üzere iş ve kadro durumu da dikkate alınarak, durumun Mazeret Kararnamesinde değerlendirilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda; Yargıtay Tetkik Hakimliğine atanma talep formlarının 10 Ocak 2014 Cuma günü mesai saati bitimine kadar UYAP sisteminden elektronik imza ile imzalanarak Genel Sekreterliğimize gönderilmesi gerekmektedir. 27.08.2013 tarihli kararnameden sonra Yargıtay Tetkik Hâkimliğine atanma talebinde bulunanların talepleri geçerli olup, bu durumda olanlara SMS ve elektronik posta yoluyla bildirim yapılacaktır. Kendilerine bildirim yapılanların, yeniden talepte bulunmalarına gerek yoktur.” denildi.


<< Önceki Haber HSYK'dan kritik karar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER