Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Hava durumunu öğrenmeden plan yapmayın

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte, yurdun iç, doğu kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.


HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı, tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat), Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel , su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat), Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmeleri) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte, yurdun iç, doğu kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER