Hanefi Avcı şimdi 'kahraman' oldu!

Şimdi 'kahraman' ilan ettikleri Hanefi Avcı neler yazmışlardı neler. İşte bir kısım malum medyadaki Hanefi Avcı dönüşümünden manşetlere yansıyanlar...

Hanefi Avcı şimdi 'kahraman' oldu!

  • İktidara yakın bazı gazetelerin Ergenekon sanığı Hanefi Avcı konusundaki 180 derecelik dönüş herkesi şaşkına çeviriyor. 
  • Daha dört yıl öncesine kadar "telekulakçı", "faili meçhul cinayetlerin baş sorumlusu", "evinden çıkan deliller devrimci karargah davası'na delil oldu" manşetleri attılar.
  • Şimdi ise Hanefi Avcı'yı kahraman ilan etti... 

Tarih 29 Eylül 2010. Sabah Gazetesi Hanefi Avcı'nın gözaltına alınışını ve tutuklanmasını haberleştiriyor. Başlık olarak "Hanefi Avcı yardım ve yataklıktan tutuklandı" ifadelerini kullanmış. 

Haberin detaylarında ise Hanefi Avcının lojmanı ve evindeki aramalar yer alıyor. Avcı'nın evinden ruhsatsız Kaleşnikof tüfek, sahte paraport ve sahte ehliyet çıktığı yazıyor. 

26 Şubat 2011'de Sabah gazetesinin hedefinde yine Hanefi Avcı vardı.  Avcı'nın evinden birçok ünlü gazeteci, bürokrat ve  işadamına ait ses kasetlerinin çıktığını yazıyordu. Haberde telefon konuşmaları dinlenenler arasında Mehmet Ali Birand, Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Ertuğrul Özkök gibi isimlerin olduğuna dikkat çekiliyordu.  Haber "Avcı'nın kasetleri Devrimci Karargah delilleri arasında" spotuyla veriliyordu.

16 Ekim 2010 tarihli Sabah gazetesinin manşetini yine Hanefi Avcı süslüyordu. Haberde 1993'teki Dev- Sol operasyonunda anne ve babaları ölen iki kardeş konuşuyordu. İki kardeş "Anne-babamız yargısız infaz edildi. Sorumlulardan hesap sorulsun" diyordu.Kardeşlerin hesap sorulsun dediği kişi hanefi Avcı'dan başkası değildi.

19 Ekim 2010 tarihli Star gazetesindeki durum yine farklı değildi. Gazete Hanefi Avcı'nın " Binlerce izinsiz dinleme yaptım. Ne kadar yeri dinlediğimi hatırlamıyorum. Mahkeme kararı veya savcı talimatı da almadım" sözlerini veriyordu.  

Bu haberlerin üzerinden sadece 4 yıl geçti. Ama malum gazetelerin manşetleri 180 derece değişti. 90'ların faili meçhul cinayetlerin baş sorumlusu kahraman ilan edildi. 28 Şubat ve Susurluk'un telekulakçısı fikirlerine başvurulan bir bilge oluverdi. Mahkeme kararına bile gerek duymadan ünlü isimleri yasadışı dinleyen Hanefi Avcı 'Paralel Yapı'yı ilk keşfeden emniyet müdürü olarak gösterildi. 
<< Önceki Haber Hanefi Avcı şimdi 'kahraman' oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER