Harddisklerle ilgili heybedeki büyük turpu patlattı

Polislerin avukatı Sıddık Filiz: Selam Tevhit dosyasına hukuksuzca takipsizlik verildiği için 22 Temmuz ve 08 Şubat operasyonları da çökmüştür.

Harddisklerle ilgili heybedeki büyük turpu patlattı

Polise yapılan son algı operasyonuna gerekçe olarak gösterilen ve "Çekmecede bulundu" denilen harddisklerin tam 14 aydır İstanbul Adliyesi'nde olduğu ortaya çıkmasıyla başlayan süreçte yeni skandallar gelmeye devam ediyor. Son günlerde konuşulan ve uzun süredir Adliye'de tutulan 2 harddiskin boyutunun 2TB ( 2 bin Gigabayt) olması nedeniyle incelemesinin yaklaşık 1 sene sürdüğünü belirten Filiz, hardisklerin incelemesinin yeni bittiğini hatırlattı. 'İşin tam da püf noktası burası' diyen avukat, Selam ve Tevhid dosyasına "takipsizlik" kararı veren savcının, bu 2 harddiski incelemeden takipsiz kararı verdiğini ve bu sebeple savcının görevini kötüye kullandığını söyledi. Filiz, "Takipsizlik kararı yok hükmündedir" diyerek, HSYK'yı göreve çağırdı.

Dosyanın tamamını incelemeden takipsizlik kararı veren savcı hakkında derhal yasal işlem başlatılması gerektiğini söyleyen Avukat, "Dosyadan el çektirilmelidir. Savcı bağımsızlığını yitirmiştir. Hukuksuzluk yapmıştır." ifadelerini kullandı. "22 Temmuz ve 08 Şubat operasyonları da çökmüştür" diyen Filiz ayrıca, 25 Aralık savcısı Muammer Akkaş'ın, 'tapeleri okumadan operasyon yapmaya kalkıştı' diye havuz medyası tarafından linç edildiğini de hatırlattı.

İşte Avukat Sıddık Filiz'in paylaştığı tweetler;

1)İki gündür turpun büyüğü heybede deyip sizi beklettim. Bunu yapmamın sebebi, tüm ifadelerin bitmemiş olması idi. Savcılık ifadeleri bitti.

2)İfadelerin bitmesini beklememdeki sebep, hakkında deşifre yapacağım kişileri uyandırmamaktı. Kendimi zor tuttuğumu belirtmek isterim.

3)Hakkında deşifre yapacağım kişi 22 Temmuz ve 8 Şubat operasyonlarını yapan meşhur savcımız sayın İRFAN FİDAN'dır.

4)Savcı Fidan, 21 Temmuz 2014 tarihinde Selam Tevhit dosyasında TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞTİ. 22 Temmuzda ise meşhur sahur oprs.nu yapmıştı

5)Bu operasyonda toplam 76 polis amir ve memur gözaltına alınmış ve bir çok kişi tutuklanmıştı. Halen 9 tutuklu var. 7 aydır içerdeler.

6) 08 Şubat 2015'te yeni EK DELİLLER BULUNDUĞU gerekçesiyle 2.bir operasyon yapıldı. Bu ek delillerin bulunma nedeni 2 adet HARDDİSK.

7)Bu iki harddiskin incelemesi yeni bittiği için bu harddisklerin içindeki ses kayıtları yeni delil denildi. İşin tam da püf noktası burası.

8)Bu iki harddiskin her birisinin kapasitesi tam olarak 1 tarabyte. Yani 1.000 cigabayt.(GB). Toplamda 2.000 cigabayt ediyor.

9)Bu 2 harddiskin toplamda 2.000 cigabayt olması nedeniyle incelemesi yaklaşık 1 sene sürmüş olup bu gayet normaldir. Burada sorun yok.

10)Şimdi dikkat! 22 Temmuz 2014 TE TAKİPSİZLİK KARARI VEREN SAVCI FİDAN BU 2 HARDDİSKİ İNCELEMEDEN TAKİPSİZLİK VERMİŞTİR.

11)Savcı Fidan, STevhit dosyasının tamamını incelemeden takipsizlik vermekle görevini kötüye kullanmıştır.Takipsizlik kararı yok hükmündedir


12)Buradan HSYK'yı göreve davet ediyorum. Savcı Fidan hakkında derhal yasal işlem başlatılmalıdır. Dosyadan el çektirilmelidir.

13)Savcı İrfan Fidan tüm dosyayı incelemeden takipsizlik vermekle tarafsizligini, bağımsızlığını yitirmiştir. Hukuksuzluk yapmıştır.

14)Hatırlarsanız 25 Aralık savcısı sayın Muammer Akkaş, tapeleri okumadan operasyon yapmaya kalkıştı diye havuz medyasında linç edilmişti.

15)Oysa operasyon yapmak için tapelerin okumasına gerek yoktu. Buna rağmen hem havuz medyası hem de siyasiler M.Akkaşı linç etmişlerdi.

16)Savcı Akkaş hukuksuzluk yapmadığı halde yine de HSYK tarafından görevden uzaklaştırıldı. Sadece Akkaş değil. Savcı Öz ve C.Kara da var.

17)Bundan çıkan sonuç nedir? 22 Temmuzda gözaltına alınan 76 kişi ve 08 Şubatta da 21 kişi için takipsizliğe itiraz edeceğiz.15 gün süre var


18)Siyasi partileri göreve davet ediyorum. Onlar da takipsizliğe itiraz etsinler. Her TC. vatandaşı takipsizliğe itiraz edebilir.

19)İtirazlarının reddi halinde önce AYM ye, orda da reddi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvursunlar.

20)Selam Tevhit dosyasına hukuksuzca takipsizlik verildiği için 22 Temmuz ve 08 Şubat operasyonları da çökmüştür.

21)Bu nedenle Silivri'de yatan polisler derhal serbest bırakılmalı ve gözaltındakiler de derhal saliverilmelidir. Aksi hal suçtur.


22)Selam dosyasını tamamen incelemeden takipsizlik veren savcı İrfan Fidan hakkında en kısa sürede suç duyurusunda bulunacağız.

23)Ayrıca 8 Şubat operasyonu kapsamında gözaltına alınan müvekkillerden birkaçına sorulan soru şu şekildedir:

24)Bir kısım konuşmaların içeriği suç teşkil etmemesine rağmen neden tape yaptınız. DEMEKKİ DİĞER KISMINDA SUÇ TEŞKİL EDEN KONUŞMALAR VAR.

25)Bu soruyu soran sayın savcı Fidan kendisini bir kez daha ele vermiştir. Durum böyle iken Selam Tevhite nasıl takipsizlik verilir?

26)Bu son operasyon dolayısıyla daha önce yaptığı 22 Temmuz operasyonu da çökmüştür. Operasyonlar siyasidir.

27)Bu söylediklerimizin hepsi delilleri ile ortadadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

28)Selam Tevhit dosyasını kapatanlar korkmasın, titresinler. Kaybedenlerdensiniz!

<< Önceki Haber Harddisklerle ilgili heybedeki büyük turpu patlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER