Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumu önümüzdeki günlerde naısıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce, yapılan son Hava durumu değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin çevresi, Rize'nin doğu kesimleri ile İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir'in kuzey çevreleri, gece saatlerinden sonra Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 


KUVVETLİ BUZLANMA VE DON UYARISI: Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

ZİRAİ DON UYARISI: Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında halen tarımsal faaliyette bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER