Hava durumuyla ilgili son tahminler ne?

Hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne?

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre; Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde görülecek sağanak yağışların, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuvvetli kuvvetli (30-60 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Batı Karadeniz ve Güney Ege Kıyıları'nda kuvvetli (30-60 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER