Havuz medyası sırf camiaya saldırmak için bunu da yaptı

Hükümete yakın medya, Cemaat’e karşı başlattığı kara propaganda da sınır tanımıyor.

Havuz medyası sırf camiaya saldırmak için bunu da yaptı

Sarıldıkları isimler arasında bir dönem ‘rüşvetçi’ ilan ettikleri eski hakim Asım Korkut da yer alıyor. Takvim ve Yeni Asır’ın birinci sayfalarını süsleyen Korkut, son olarak A Haber’e çıktı. Korkut, rüşvetle tahliye kararı verirken suçüstü yakalanmış ve hapis yatmıştı.

Hükümete yakın medyanın ‘paralel yapı’ iddialarını dillendirmek için sarıldığı isimler arasında eski mahkeme başkanı Asım Korkut dikkat çekiyor. Takvim ve Yeni Asır’ın geçtiğimiz günlerde birinci sayfalarına taşıdığı Korkut, son olarak A Haber ekranlarına çıktı. ‘Paralel mağduru olduğu’ yalanıyla gündeme getirilen Korkut, “Paralel yapı dağdaki teröristten daha tehlikeli” şeklinde iftiralarda bulundu. Ancak Korkut’un adı, 2008 yılında skandal bir olaya karışmıştı. Para karşılığında tahliye kararı verdiği gerekçesi ile suçüstü yakalanan eski hakim, 6 ay cezaevinde kalmıştı. Asım Korkut’a Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından verilen 13 ay 10 günlük ceza, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından onanmıştı. Genel kurul dosyadaki bütün delillerin usulüne uygun elde edilen yasalar deliller olduğunu vurgulamıştı. Takvim ve Yeni Asır da yargılandığı davada ceza aldıktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Asım Korkut’u, 2008 yılında, ‘Hakime baskın’, ‘Rüşvetin şifresi araba tamir oldu’, ‘Rüşvete hakim şifre’, ‘Hakime rüşvet baskını’, ‘Hakimi sanık yakalattı’ manşetlerini atarak rüşvetçi ilan etmişti.

Asım Korkut, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olarak görev yapıyordu. 2008 yılında akrabaları ile birlikte suç örgütü kurmak ve suçluları para karşılığı tahliye etmekle suçlandı. Korkut hakkındaki yargı süreci İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen bir ihbar mektubu ile başladı. Mektupta bazı avukatların örgütlü bir şekilde İzmir F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu kişilerle temas kurup tahliye ettirmek için büyük miktarda para talep ettikleri anlatıldı. Bunun üzerine 2008/48 esas numarası ile soruşturma açıldı. Bu kapsamda cezaevinde bulunan Vedat Orhan Çelenk’in müşteki sıfatı ile ifadesine başvuruldu. Çelenk, tahliye edilmesi için birçok avukatın gelerek kendisine telifte bulunduğunu söyledi. İzmir Başsavcılığı, bir avukatı gizli soruşturmacı olarak görevlendirdi. Şüphelilerin telefonları mahkeme kararı ile dinlemeye alındı. Birinci sınıf hâkimler hakkındaki soruşturmaların Adalet Bakanlığı’na bildirilmesi gerekiyor. Başsavcılık bakanlığa Korkut hakkında açılan soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgeleri gönderdi. Korkut, hakkında Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde açılan davada rüşvet almaya teşebbüs suçundan 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Korkut’un itirazı üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gitti. Genel Kurul da Korkut’a rüşvet almaya teşebbüs suçundan verilen cezayı onadı. Yargıtay’ın kararında şu önemli tespitler yer aldı: “22.10.2008 günü yapılan duruşmada müşteki Vedat Orhan Çelenk’in yargılandığı suçlardan oyçokluğu ile tahliyesine karar verildiği, sanık Asım Korkut’un müştekinin tahliyesi yönünde oy kullandığı, tahliye sonrası tahliye nedeniyle verilmesi kararlaştırılan 350 bin liranın sanık Mehmet Korkut’a Dalaman’da gizli soruşturmacı tarafından teslim edildiği sırada bu sanığın, sanık Ahmet Erpek ile birlikte görevlilerce yakalandığı, aynı gün saat 22.15 sularında sanık Asım Korkut’un usulüne uygun olarak gözaltına alındığı anlaşılmakta; sanık Asım Korkut hakkındaki soruşturmanın suçun ağır ceza mahkemesinin görev alanına girmesi ve CMK’nın 2. maddesi kapsamında suçüstü halinin mevcut olması nedeniyle 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 94. maddesi uyarınca genel hükümlere göre yapılmasında bir isabetsizlik bulunmadığı sonucuna varılmıştır.”ZAMAN
<< Önceki Haber Havuz medyası sırf camiaya saldırmak için bunu da yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER