Türkiye'nin geleceği kararırken, Meclis'te çıkan karar ŞOK etti!

Türkiye'nin geleceğini karartan ve hergün gençlerin ölümüne sebep olan bonzaiyle ilgili araştırma önergesi, AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi..

Türkiye'nin geleceği kararırken, Meclis'te çıkan karar ŞOK etti!

TBMM’de dün HDP grubunun, uyuşturucu kullanımının önlenmesine dair Meclis araştırması önergesi görüşüldü. Ancak AK Parti’nin oylarıyla öneri reddedildi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, esrar bulamayanlar ya da eroin krizine girenlerin bir geçiştirici olarak genellikle bonzai kullandıklarına dikkat çekti.

“Nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalacaklarını da bilmeden bir ölüm girdabının içerisine saplanıyorlar” diyen Baluken, “Duruma müdahale etmezsek korkarız ki önümüzde ciddi ölümcül madde bağımlılığının ölüm salgınlarıyla karşılaşabiliriz. Meclis’in duyarlı olması gerekir” ifadelerini kullandı. MHP Milletvekili Reşat Doğru, “Bonzai denen çok tehlikeli ve de süratli bir şekilde önlem alınması gereken bir maddeyle karşı karşıya olduğumuz görülüyor” dedi.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın raporlarına göre Türkiye'de bonzai maddesi Çin, ABD, KKTC, Almanya, İspanya, Hollanda, Portekiz, İngiltere ve Macaristan gibi ülkelerden yasa dışı yollarla ithal ediliyor. Uyuşturucu organizasyonları genellikle bonzai maddesini esrar, ecstasy ve captagon maddeleri ile birlikte piyasaya sunuyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, da bonzai yakalamasında mevcut ikramiye katsayısının dört katına çıkarıldığını açıkladı. 

DHA

<< Önceki Haber Türkiye'nin geleceği kararırken, Meclis'te çıkan karar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER