Havuz medyasından okuyanları dehşete düşüren itiraf

Havuz medyasının amiral gemisi Sabah gazetesi, Hizmet Hareketi’ne karşı hazırlanan kumpasın nasıl uygulanacağını sayfalarına taşıdı.

Havuz medyasından okuyanları dehşete düşüren itiraf

Son dönemlerde Hizmet Hareketi ile ilgili yaptığı her haber için tekzip yayınlamak zorunda kalan gazetenin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK ve Yolsuzluk Soruşturmaları ile Başbakanlık'ta bulunduğu iddia edilen böcekler arasında bağ kurulacak. 

Zaman'da yer alan habere göre, bu kapsamda Türkiye genelinde Hizmet Hareketi'ne karşı suç duyuruları üzerine açılan soruşturmalar Ankara Savcısı Serdar Coşkun'un Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında yürüttüğü hukuksuz soruşturmada birleştirilecek. Soruşturma kapsamında Hizmet’i bir örgüt gibi göstermek için örgüt şeması oluşturulacak. Haberde, Nuh Mete Yüksel'in 28 Şubat’taki iddianamesinde olduğu gibi 7 bölge sorumlusunun yer aldığı iddia edilecek.  

YANDAŞ GAZETE TEZGAHI DEŞİFRE ETTİ

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in deşifre ettiği Hizmet Hareketini Bitirme Eylem Planı'nın nasıl işleyeceğini hükümete yakın basın organlarından Sabah Gazetesi deşifre etti. Sabah'ta yayınlanan ‘Paralel Şema' başlıklı haberde, “İllegal olaylar arasında bağ kurularak örgütün genel tablosu ortaya konulacak.” denilerek Hizmet Hareketi'nin nasıl örgüt ilan edileceği anlatıldı. Gazete, illegal olaylar olarak ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kanunlar çerçevesinde yürüttüğü KCK soruşturması ile 17- 25 Aralık Yolsuzluk Soruşturmalarını gösterdi. Buna göre, soruşturmalarla Başbakanlık Binası ile Başbakan'ın konutunda bulunduğu iddia edilen böcekler arasında bir bağ kurulacağı itiraf edildi.

İLLEGAL OPERASYON İTİRAFI

Aliye Çetinkaya imzalı haberde “Soruşturmanın illegal operasyonlarının çatısını oluşturacağı öğrenildi." şeklindeki ‘illegal operasyon’ itirafı ise dikkat çekti.

İLK DEĞİL…

Geçtiğimiz günlerde de benzer bir haberi YeniŞafak gazetesi manşetten vermişti. Gazete, Başbakanlık ofisinde bulunan ‘böcek’ sebebiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan polis müdürünü karalamak isterken Erdoğan’ı zan altında bırakan cümlelere yer vermişti. İllegal kayıtları Erdoğan’a getirenin makamını yükselttiğini yazan gazetenin bu haberi, medyada ‘demek ki illegal kayıtlardan’ Başbakan’ın haberi vardı şeklinde yorumlanmıştı.
<< Önceki Haber Havuz medyasından okuyanları dehşete düşüren itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER