FEM Dershanesi'nden Kadir Topbaş'a suç duyurusu!

FEM Dershanesi'nin Mecidiyeköy Şubesi tabelasının indirilmesiyle ilgili dershanenin avukatı suç duyurusunda bulundu.

FEM Dershanesi'nden Kadir Topbaş'a suç duyurusu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gece yarısı tabelaları indirilen dershane, yargıya başvurdu. Görevi kötüye kullanma, ayrımcılık ve nefret suçu işlendiğini belirten dershane yetkilileri, sorumlulardan şikayetçi oldu. 

Gece yarısı tabela sökme operasyonu yargıya taşındı.
 
Konuyla ilgili  Avukat Muhittin Yılmaz, bir açıklama yaptı. Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Başsavcılığa sunduğumuz görüntü ve fotoğraflarda aynı cadde üzrinde yüzlerce işyerine ait tabelalar aynen asılı dururken hukuk dışı işlemin eşitliğe aykırı bir şekilde yanlız müvekkilim hakkında uygulandığı sabit ve tartışmasızdır."

Hatırlanacağı üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ve itfaiye ekipleri önceki gece saat 02:00 sıralarında Fem dershanesinin Mecidiyeköy şubesindeki tabelaları indirmişti.

HUKUKÇULAR DEVREDE

Konuyla ilgili dershane adına konuşan avukat Muhittin Yılmaz konunun takipçisi olacaklarını belirterek "Diğer tabelaları da indireceklerini belirttiler. Bununla ilgili bekledik. Hiç bir şekilde diğer firmaların, ticari firmaların tabelalarının indirilmediğini gördük." dedi.

Hukuksuz bir yaptırımla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Yılmaz, "Kurumun 31 Aralık 2014 tarihini kapsayacak şekilde İBB'ye vergilerini ödemiş bulunmaktadır. Belediye yetkilileri bu amir hükme rağmen ayrımcılık, görevi kötüye kullanma, mala zarar verme ve müvekkile yönelik nefret suçlarını işlemişlerdir." şeklinde konuştu.

Dershane yetkilileri, gece yarısı tabela indirme operasyonuyla ilgili tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. 

O isimler şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, Avrupa Yakası Zabıta DaireBaşkan Bahtiyar Yılmaz, İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, İstanbul Kentsel Tasarım Müdürü Ali Aydın, tabela indirmede görev alan bütün zabıta ve itfaiye görevlileri.



<< Önceki Haber FEM Dershanesi'nden Kadir Topbaş'a suç duyurusu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER