Havuz medyası'nın bu fişlemesi pes dedirtti!

Medya marifetiyle masum insanları fişleme, 28 Şubat sürecinden 17 yıl sonra yine hortladı.

Havuz medyası'nın bu fişlemesi pes dedirtti!

Sabah ve Takvim gazeteleri, aralarında eğitimcilerin de bulunduğu 9 ismi fotoğraflarını yayımlayarak hedef gösterdi. Haberde adı geçen Ahmet Kirmiç’in avukatı, iddiaları yalanladı. Hedef gösterilen mağdurların avukatları dava açmaya hazırlanıyor.

İktidar yandaşı medyanın gazetelerinden Sabah ve Takvim’in dün sürmanşetten verdiği “İşte Marmara imamları” ve “İnlerine girildi” başlıklı haberlerine, Fırat Eğitim Merkezi İşletmeleri (FEM) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kirmiç’in avukatı Fikri Yazıcı’dan yalanlama geldi. Kirmiç’in ve çalıştığı kurumun bu yalan haberlerle hedef gösterildiğini belirten Avukat Fikri Yazıcı, “Sözde paralel yapı diye tabir ettikleri bir yapılanmanın Marmara sorumlusu olduğu ifade edilmiş, kendisinin fotoğrafına ve kimlik bilgilerine yer verilmiştir. Oluşturulan bu algının toplumda karşılık bulmaması sebebi ile artık hayal ürünü ve iftira mahiyetinde kurgu haberler servis edilmektedir. Gazetede yer alan haber de böyle bir amaca hizmet ediyor. Haberde yer alan tüm iddialar asılsızdır. Hukuki açıdan tüm yasal haklarımızı kullanacağız.” dedi.

Sabah ve Takvim, Kirmiç’in yanı sıra dün çok sayıda ismi hedef gösterip insanları zan altında bıraktı. Gazeteye yalan haberlerinden dolayı tekzip gönderdiklerini söyleyen Yazıcı, “Gazete hayalî bir paralel örgüt iddiasını temellendirmek için, işinde gücünde insanları haksız ve hukuksuz bir şekilde suçlamakta. Ömründe hukuk dışı bir işe karışmamış insanları toplum önünde açık şekilde hedef göstermektedir. Oluşan bu durumu hukuk devleti mantığı içerisinde açıklayabilmek mümkün değildir.” dedi.

Ahmet Kirmiç’in yaklaşık 30 yıldan beri öğretmenlik yaptığını dile getiren Fikri Yazıcı, “Müvekkilim FEM Dershaneleri’nde çeşitli kademelerde görev yaparak yönetim kurulu başkanlığı görevine gelmiştir. FEM Dershaneleri, kurulduğu günden bugüne kadar yüzbinlerce gencin üniversite hayallerini gerçekleştirmesine  aracılık etmiş, verdiği kaliteli eğitim hizmeti ile toplumun her kesiminden takdir kazanmıştır.” diye konuştu.

Avukat Yazıcı’nın verdiği bilgilere göre FEM Dershaneleri’nin başındaki isim olan Ahmet Kirmiç, kurumunu temsil çerçevesinde birçok devlet büyüğüyle görüşmeler de yaptı; haberde iddia edildiği gibi bu göreve göstermelik bir şekilde gelmiş değil. Yaklaşık bir yıldır bu tarz haberlerle sistematik bir yıpratma çalışması içinde olunduğunu ifade eden avukat Fikri Yazıcı, “Dershanelerin kapatılması çalışmaları kapsamında müvekkilimin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı FEM Dershaneleri hakkında bilinçli ve sistematik haberler ile bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Oluşturulan bu algının toplumda karşılık bulmaması sebebi ile artık hayal ürünü ve iftira mahiyetinde kurgu haberle servis edilmektedir. Gazetede yer alan haber de böyle bir amaca hizmet ediyor.” ifadelerini kullandı. Zaman 
<< Önceki Haber Havuz medyası'nın bu fişlemesi pes dedirtti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER