Hocaefendi’ye karşı internetten hakarete ceza

Fethullah Gülen Hocaefendi’ye internet üzerinden hakaret eden kişiye mahkeme ceza verdi..

Hocaefendi’ye karşı internetten hakarete ceza

Fethullah Gülen Hocaefendi’ye İnternet üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan şahıs, bin 740 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verdi. 

Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya; Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak katıldı. Sanık Atilla Azak ile ilgili talimatlara cevap geldiğini belirten hakim, Avukat Albayrak’a söz hakkı verdi. Albayrak, sanığın ifadesinin müvekkilinin kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olduğunu ve cezalandırılmasını istediklerini belirtti. 

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Azak’ın hakaret suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirtti. Önce sanığı 90 gün adli para cezasına çarptıran mahkeme, suçun basın yoluyla işlenmiş olması nedeniyle 105 gün adli para cezasına yükseltti. Sanığın suçunu kabul ettiğini belirten mahkeme, cezayı 87 gün adli para cezasına düşürdü. Sanık Azak, günlüğü 20 TL’den bin 740 TL adli para cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına hükmetti. 

İDDİANAME

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kenan Koçer tarafından hazırlanan iddianamede, bir internet sitesinde ‘boranberg’ rumuzlu kullanıcı üzerinden erişim sağlanarak hakaret içerikli ifadeler yer aldığı belirtildi. Müşteki tarafın uzlaşmada bulunmadığı kaydedilen iddianamede, şüpheli Atilla Azak’ın TCK’nın 125. maddesi gereğince cezalandırılması istendi. 

Söz konusu madde, “Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az 3 kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.” ifadeleri yer alıyor. Bu suçun basın yoluyla işlenmesi durumunda ise üçte bir oranında artırılması isteniyor. Bu nedenle şüphelinin 2 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

CİHAN
<< Önceki Haber Hocaefendi’ye karşı internetten hakarete ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER