İBB'den ünlü sanatçıya büyük şok!

Belediye, Ertuğrul Erkişi ve eşi Türk sanat müziği sanatçısı Aslıhan Erkişi’nin konserlerini hiçbir açıklama yapmadan iptal etti.

İBB'den ünlü sanatçıya büyük şok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk sanat müziği sanatçıAslıhan Erkişi’nin konserlerini hiçbir açıklama yapmadan iptal etti.
 
Sosyal medya vasıtasıyla belediyedeki konserlerinin iptal olduğunu öğrenen Türk sanat müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi ile sanatçı eşi Aslıhan Erkişi, biraz üzgün. Kararın son dönemde yaşanan nahoş süreç sebebiyle alınmış olabileceğini düşünen ikili, “Varsın üç-beş konser feda olsun. Önemli olan kardeşliğimiz bozulmasın.” dedi.

Olayı Twitter’dan değerlendiren Aslıhan Erkişi Kültür merkezi konserlerim iptal edilmiş ve ben bunu takipçilerimden öğreniyorum. Edebimle ve çok severek yaptığım işimi ‘yapma’ diyorlar!” dedi.
 
Erkişi’nin eşi sanatçı Ertuğrul Erkişi’nin de Mehmet Akif ve Necip Fazıl şarkıları konserleri dizisinin son bölümü gerekçe gösterilmeden kaldırıldı. Belediyeden net bilgi alamadıklarını söyleyen Ertuğrul Erkişi, “Haberi sosyal medya vasıtasıyla almak bizi biraz üzdü. Ancak varsın üç-beş konser feda olsun, kardeşliğimiz daha önemli.” ifadelerini kullandı.
 
Geçmiş dönemlerde belediye ile birlikte önemli kültür hizmetleri yaptıklarını aktaran sanatçı Ertuğrul Erkişi, “Şaşırdığım nokta geçtiğimiz yıllarda ‘Safahattan Şarkılar’la çok önemli bir kültür hizmetini, ‘8 İYİ ADAM’la Değerler Eğitimi çocuk projesini yaptık.  400 bin çocuğa belediyelerin sponsorluğunda ulaştık.  Böyle bir durumla karşılaşmak bizi şaşırttı ve birazcık da üzdü.” açıklamalarını yaptı.
 
Türkiye’nin gergin gündemi hakkında sanatçı dostları ile konuştuklarını ve Avrupa ülkeleri ile kıyaslamalar yaptıklarını belirten Ertuğrul Erkişi, demokrasi için büyük bir endişe söz konusu olduğuna değindi. Ancak her şeye rağmen ‘birlikte yaşama kültürü’ ve dostluklara zarar vermeme adına kullanılan dile dikkat etmek gerektiğine dikkat çekti.
 
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Başkanlığı 2 hafta önce de Zaman Gazetesi köşe yazarı Ali Bulaç’ın Fatih Ali Emiri Kültür Salonu’nda 4 yıldır devam eden “Batı Aydınlanması ve İslam Dünyası Üzerinde Etkileri” konulu dersini iptal etmişti.


<< Önceki Haber İBB'den ünlü sanatçıya büyük şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER