İç güvenlik paketi Meclis'te

İç güvenlik paketi meclise getirildi.

İç güvenlik paketi Meclis'te

İç Güvenlik Paketi'ne tepkiler çığ gibi. Uzmanlar "konusunda uzman olmayan kişilerce hazırlanmış, çok sıkıntılı bir paket" olarak adlandırıyor. HDP ise görüşmeleri kilitlemek için 264 önerge verecek. Hiç bir hukukçu bu paketin arkasında durmuyor. Konuyla ilgili Samanyolu Haber TV kanalına katılan GÜSAM başkanı Ercan Taştekin Meclis gündemindeki İç Güvenlik Yasası'yla ilgili görüşlerini bildirdi.

'PAKETİN GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM'

Ercan Taştekin şunları söyledi: İç Güvenlik Paketi Anayasa'ya aykırı. Yakın tarihte hatırlamıyorum ben Meclis içi ve dışı tüm muhalefetin karşı olduğu bir paketi. Bütün partiler bu pakete karşı çıkacağını açıkladı. Önümüzde seçimler var bu paketin geçeceğini düşünmüyorum Meclis'ten.

'POLİSİN YETKİYLE İLGİLİ BİR SIKINTISI YOK'

Sözlerine  paketi hazırlayanların yetkin insanlar olmadığını belirterek devam eden Taştekin "son derece kötü hazırlanmış bir paket. Hiç bir demokratik ülkede yargı işleyiş ve yetkilerinin yürütmenin eline verildiğini göremeyiz. Polisin yetkiyle ilgili bir problemi yok. Bunu kamuoyuna açıklamak gerekiyor. Hali hazırdaki yetkileri kullandırılmıyor. Yüz kişilik silahlı bir terör grubuna yukarıdan emir geliyor öyle yapmayın gibi onlar da görevlerini kullanamıyor yani polisin yeni yetkilere ihtiyacı yok aslında" dedi.

'ANTİ DEMOKRATİK ADIMLAR İÇİN BİATÇI BİR YAPI'

"Anti-demokratik adımları atmak için anti-demokratik, biatçı bir polis yapısı oluşturulmaya çalışıyor" diyen Taştekin "bu kadar kendinden geçmiş, bu kadar bilgisiz hazırlamış, bu kadar hukuksuz bir paket hiç bir demokratik ülkede yoktur" diyerek sözlerine devam etti.

'VALİLİKLERE GÖREV VERİLİYOR'

Paketin neresinden bakarsan bak tam bir hukuksuzluk örneği ve fiyasko olduğunun altını çizen Taştekin "dünyanın hiç bir yerinde görülmeyen bir sistemle valiliklere görev veriliyor. Valilikler adeta yolsuzlukları örtmek için kullanılıyor. 'Sık ulan sık' meselesi çok açık bir örnek. Yukarıdan talimat gelmiş ki o amir de altındaki memura emir veriyor" dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber İç güvenlik paketi Meclis'te Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER