İçişleri Bakanlığı'ndan yeni kıyım dalgası!

Devlet bürokrasisinde sözde ‘paralel’ paranoyasıyla başlatılan kıyım devam ediyor. İçişleri'nde bu sefer hedefteki isimler mülki amirler...

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni kıyım dalgası!

Emniyette ve yargıda yapılan hukuka ve teamüllere aykırı atama furyasından sonra hedefe bu kez İçişleri Bakanlığı mülki idare amirleri alındı. Bakanlığın atamalar tarihindeki 536 kişilik en kapsamlı kararnamesiyle, yüzlerce personelin sözde ‘paralelci’ olup, olmama kriteri göz önünde bulundurularak büyük bir haksızlığa maruz bırakıldığı öğrenildi. 

Sicilleri başarılarla dolu vali yardımcıları ve kaymakamların ‘kızak’ tabir edilen pozisyonlara çekildiği belirtildi. Kararnamede atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde öngörülen süre, sicil gibi kriterlerin hiçe sayıldığı ifade edildi. Son uygulamayla Atama ve Yer Değiştirme Kararnamesi’nin temmuz ayında çıkma geleneği de bozulmuş oldu. Zaman'ın haberine göre okulların başlamasına çok az bir süre kala kararname çıkarması bakanlık bünyesinde tepkiyle karşılandı. Eş durumu tayinleri ve çocukların okul kayıtları konusunda, problemler yaşanacağına dikkat çekildi..

<< Önceki Haber İçişleri Bakanlığı'ndan yeni kıyım dalgası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER