İhsanoğlu'ndan Başbakan'a 'çarkçı' cevabı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisine 'çarkçı' diyen Erdoğan'a cevap verdi. "Çarkçılık nasıldır pek bilmem gemim yok, gemicilik de yapmıyorum." dedi

İhsanoğlu'ndan Başbakan'a 'çarkçı' cevabı

Ekmeleddin İhsanoğlu, Hatay'da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan İhsanoğlu, hükümetin dış politikasını eleştirdi. Hatay'ın Türkiye'nin huzur içinde yaşayan en önemli kentlerinden biri olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, bu huzurun son 3 yıldır bozulduğunu kaydetti.

'O KÜSTAH YAKALANAMADI'
Türkiye'nin çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu kaydeden İhsanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de terörist tehlike kol geziyor. IŞİD tehlikesinden korkuyoruz diyor vatandaşlarımız. Biz de ordumuz var kolluk güçlerimiz var korkmayın diyoruz. Ama vatandaşın gönlüne bir şüphe düşmüş, askeri bölgede bir tanesi çıkıyor bayrak indiriyor bir şey yapılmıyor. O cani, küstah çocuk teşhis edildiği halde yakalanamadı. Birçok terörist hadisesinin üstü örtüldü ne oldu kim yaptığı belli değil. Faali meçhul cinayetlere gidiyoruz. Türkiye'nin buna tahammülü yok."

'BENİM GEMİLERİM YOK'
Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, insanlara lakap takılmasının yanlış olduğunu anlattı. Hucurat suresini hatırlatan İhsanoğlu, "Sure kimseye lakap takmayın, itibarını zedelemeyin, hor görmeyin der" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için 'çarkçı' dediğini ifade eden İhsanoğlu, "Bana da monşer diyor, dün de çarkçı demiş. Benim çarkçı kardeşlerime saygım sonsuzdur. Çarkçılık nasıldır pek bilmem gemim yok, gemicilik de yapmıyorum. Ama şu memlekette çarkçılık yapan birçok insan var, helal para kazanıyor. Helal para kazananlara saygılı olmak lazım. Çarkçı da olsa dümenci de olsa saygı duymak lazım. Bunu söyleyen mahallede kavga eden bir genç değil, Sayın Başbakanımız" diye konuştu.

İhsanoğlu, daha sonra Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu.

DHA
<< Önceki Haber İhsanoğlu'ndan Başbakan'a 'çarkçı' cevabı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER