İnternet yasasında geri adım geldi!

Bakan Lütfi Elvan Cumhurbaşkanı Gül'ün isteği yönünde değerlendirme yapıldığını söyleyip, internet yasası değişikliklerini açıkladı..

İnternet yasasında geri adım geldi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internette fişleme ve sansüre kapı açacak yasalarla olan düzenlemelerinde yer aldığı torba kanunla ilgili olarak, Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret etti. Elvan, görüşmeler sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Gül'ün isteği yönünde değerlendirme yapıldığını söyleyen Bakan Elvan, "Trafik bilgilerini mahkeme kararı olmaksızın hiç bir şekilde kullanılamayacağına dair bir düzenlememiz olacak. Bu konuda mutlaka bir mahkeme kararı istenecek." diye konuştu.

Elvan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Trafik tanımı bilgisini yeniden gözden geçirdik. Trafik bilgisi tanımını daralttık. 

-Trafik bilgilerinin mahkeme kararı olmaksızın hiçbir şekilde kullanılamayacağına yönelik bir düzenlememiz olacak. 

-Trafik bilgileri herhangi bir şekilde kullanılmak isteniyorsa mahkeme kararı şartı aranacak. 

-Son olarak ise özel hayatın gizliliğine yönelik yeni düzenleme ile yine TİB Başkanı herhangi bir özel hayatın gizliliği söz konusu olduğu anda yine engelleme yapabilecek ancak 24 saat içerisinde Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvuracak ve mahkeme kararına göre TİB başkanlığı gereken uygulamayı gerçekleştirecek. 

-Her bir husus mahkeme kararına bağlanmış oldu. 

-Şu anda tasarı Cumhurbaşkanlığımızda. Eğer Cumhurbaşkanlığımız tarafından onama olursa biz de Meclis’te bunula ilgili süreci başlatacağız. 

-Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Ama biz bu değişiklikleri ya genel kurulda ya da bir teklif vererek, bugün arkadaşlarımız muhtemelen veriyorlar, ilgili komisyonda görüşülüp yasal süreci sağlayacağız. 

-Bugün bazı ülkelerde yüz binin üzerinde kelime ve kavram bazı ülkelerde aranamıyor. Ve bu engellenmiştir şeklinde yer almıyor, bulunamamıştır şeklinde yer alıyor. 

-Bu düzenlemeler uygulanabilecek düzenlemeler. 

-Bugün İngiltere, İtalya, Slovakya’da trafik bilgileri saklanıyor… 

-Ülkemizin ihtiyaçlarına cevap olacak bir düzenlemeydi. 

-Sayın Cumhurbaşkanımızın iki temel alanda bir değerlendirme yapılması arzu etti, biz de yaptık…

<< Önceki Haber İnternet yasasında geri adım geldi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER