İsrail heyeti ziyaretini erteledi

İsrail'in, ''Mavi Marmara'da'' hayatını kaybedenler için ödenecek tazminat miktarını görüşecek heyeti, ziyaretini erteledi.

İsrail heyeti ziyaretini erteledi

İsrail'in, Türkiye'den özür dilemesinin ardından Ankara'ya gelerek ''Mavi Marmara'da'' hayatını kaybedenler için ödenecek tazminat miktarını görüşecek İsrailli yetkililer, Ankara'ya önümüzdeki Perşembe günü yapmayı planladığı ziyaretini erteledi.

AA muhabirine açıklama yapan İsrail Başbakanlığından üst düzey bir yetkili, "Türk tarafının isteği üzerine toplantı 22 Nisan tarihine ertelendi. Gerekçesi ise Türk tarafının hazırlık aşamasıyla ilgili olarak çalışmalarını henüz tamamlamadıklarını ve bu nedenle de ziyareti ertelediklerini zannediyoruz. Dediğim gibi bu tamamıyla Türk tarafının talebidir, bizden kaynaklanan bir şey değil" dedi.

Öte yandan İsrail'den Türkiye'ye gidecek iki yetkili ise son hazırlıklarını tamamlayarak beklemeye başladı.

Türkiye'ye gidecek heyetteki isimlerden biri, daha önce özür metninin zeminini oluşturmada Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşmeleri Cenevre'de yürüten Netanyahu'nun özel temsilcisi emekli bir diplomat olan Yosed Ciehanover oldu.

Görüşmede görevlendirilen diğer isim ise İsrail'de doğrudan başbakanlık ofisine bağlı bir birim olarak olarak faaliyet gösteren Ulusal Güvenlik Konseyi'nin başkanı ve İsrail Ordusundan emekli bir general olan Yaakov Amidror.

Her iki isim de Başbakan Netanyahu'ya yakınlıklarıyla tanınıyor. Yürütülecek temaslarda Adalet Bakanı Tzipi Livni görüşmelerin merkezinde yer almayacak. Ancak Livni, her iki İsrailli temsilciyle Adalet bakanlığı uzmanları üzerinden yürütülecek görüşmelerde sürekli temas halinde olacak.

Livni önceki hafta Ankara'yı arayarak tazminat görüşmelerine başlanması konusunda, Türk yetkililerle doğrudan temasa geçmişti.
<< Önceki Haber İsrail heyeti ziyaretini erteledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER