İşte muhalefetin arka çıktığı 'Sözde' gazeteciler!

Muhalefetin "Gazeteci oldukları için cezaevine atıldılar" dediği tutukluların karıştığı suçlar, dudak uçuklattı. Kimisi tam 6 polisi şehit etti; kimisi de banka soyup karakolları bombaladı.

İşte muhalefetin arka çıktığı 'Sözde' gazeteciler!

Muhalefete göre cezaevindeki sözde gazeteciler suçsuz. CHP ve BDP; söz konusu tutuklu teröristlerin, hükümet aleyhine haber yaptıkları için cezalandırıldığını iddia ediyor. 

Adalet Bakanlığı, işin hiç de öyle olmadığını resmi verilerle açıkladı. İsim verdi; muhalefetin arka çıktığı o sözde gazetecilerin, polis katili teröristler olduğunu deşifre etti. 

İşte gazeteci olduğu söylenen o hükümlüler:

Hatice Duman: Terör örgütü MLKP üyesi. 31 Temmuz 2001'de Kalamış'ta bir marinayı bombaladı. 2003'te ise Eyüp Toptancılar Sitesi'nde banka soygununa karıştı. 

Mustafa Gök: Terör örgütü DHKP-C üyesi. Suç listesi bir hayli kabarık. Gazeteci olduğu söylenen Gök, tam 6 polisi şehit etti. 1991 ve 92'de iki karakola saldırı düzenledi. Bir banka soydu ve 4 ayrı yere bomba attı. 

Kenan Karavil: CHP ve BDP'ye göre o da gazeteci. Ama asıl işi terör örgütü KCK'nın bölge yöneticiliği. Adana'da terör örgütü eylemlerini organize etti ve örgütün dağ kadrosuna sayısız adam kazandırdı. 

Muhalefet, mahkum Erdal Susem'in de gazeteci olduğunu söylüyor. Oysa Susem, terör örgütü PKK üyesi. 21 Mart 2000'de Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ateş açtı. Dahası, örgüt adına gazinolardan haraç topladı...

Liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Muhalefetin "gazeteci" deyip arka çıktığı ama aslen terörist olan daha birçok hükümlü var cezaevinde...
<< Önceki Haber İşte muhalefetin arka çıktığı 'Sözde' gazeteciler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER