İşte yeni Genelkurmay Başkanı

Subay Sicil Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, orgenerallerin kıta hizmeti yapma zorunluluğu kalktı. Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanlığı'nın önünde engel kalmadı

İşte yeni Genelkurmay Başkanı

Önceki düzenlemeye göre; general ve amiral rütbelerinin her birinde (tuğgeneral, tümgeneral, korgeneral ve orgeneral) en az 10 ay süreyle kıta hizmeti yapılması gerekiyordu. Düzenlemeyle, 2011’deki Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının toplu istifası üzerine ordu komutanlığı yapmaksızın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na gelen Hulusi Akar’ın, Genelkurmay Başkanlığı’nın önündeki “mevzuat engeli” de kaldırıldı.

AĞUSTOS’TA ÖZEL’İN YERİNE

Resmi Gazete’de dün yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle generaller tuğgeneral, tümgeneral ve korgeneral rütbelerinde 10’ar aylık dilimler yerine, 30 aylık kıta hizmetini tek bir rütbede tamamlayabilecek. Örneğin tuğgeneral rütbesindeyken 2.5 yıl süreyle tugay komutanlığı yapan bir general, bir daha kıta hizmetine atanmasa dahi, orgeneral olabilecek.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Barkın Şık’ın haberine göre 2011 yılında Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının toplu olarak istifa etmesi üzerine, Orgeneral Hulusi Akar’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı iki yıl erkene çekilmişti. Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevinden ordu komutanlığı yapmaksızın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na gelen Akar’ın ataması, diğer orgenerallerden daha kıdemli olması nedeniyle gerçekleşmişti. Orgeneral Akar’ın ağustos ayında Genelkurmay Başkanlığı görevini devralmasına kesin gözüyle bakılıyor. Eski uygulamada Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan isimler, orgenerallik rütbesinde en az 1 yıl ordu komutanlığı yapıyordu.

<< Önceki Haber İşte yeni Genelkurmay Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER