İzmir'de emniyet mensuplarına operasyon

Emniyet mensuplarına operasyonda üçüncü perde İzmir'de başlatıldı.

İzmir'de emniyet mensuplarına operasyon

İstanbul'da emniyet mensuplarına yönelik operasyonların ardından İzmir'de de gözaltılar başladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, yeni kurulan sulh ceza hakimliğinden alınan arama ve gözaltı kararıyla operasyon başlattı. Askeri casusluk davası ve liman işletme müdürlüğündeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili dinlemelerde görev yaptığı iddia edilen polisler gözaltına alındı. Limanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bacanağı C.H.'nin de adı karışmıştı.

32 GÖZALTI KARARI

İzmir'in yanı sıra Aydın ve Erzurum'un da bulunduğu illerde görev yapan 32 kişi hakkında gözaltı ve adreslerinde arama kararı alındığı öğrenildi. Sabah saat 05.30 sıralarında eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan emniyet mensupları, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan sağlık raporunun ardından eski Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binasının bulunduğu Bozyaka Hizmet Binası'na getirilmeye başlandı. Yaklaşık 10 kişinin gözaltına alınarak emniyete getirildiği öğrenildi.

Başsavcılık: Ulusal medyada yer alan haberler ihbar kabul edildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyette devam eden operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: "İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde, suç tarihinde görevli olan bir kısım personel tarafından kamu kurumlarında görevli bazı memurların farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile 2010, 2011, 2012 ve 2013 yılları arası yasaya aykırı olarak usulsüz dinlendiklerinin denetimlerde tespit edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımız'a bildirilmesi ve aynı yönde ulusal medyada yer alan haberlerin ihbar kabul edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız'ca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapmakta olan 32 emniyet personeline yönelik olarak 19.08.2014 tarihi itibariyle gözaltına alınma talimatı verilmiş olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir."

FUATAVNİ TWİTTER'DAN DUYURMUŞTU
Türkiye'de hesabına erişim yasağı konulduktan sonra @fuatavnifuat hesabını kullanan Fuat Avni, İzmir Emniyeti'yle ilgili kritik açıklamalarda bulunmuş, bu gece veya sabaha karşı 'İzmir Askeri Casusluk Davası' olarak bilinen operasyonu yürüten polislere baskın yapılacağını iddia etmişti. Fuatavni operasyonun gerekçesi olarak, 'Binali'yi ihale havuzunda aracı olarak kullanan Tiran, Binali'nin bacanağına yapılanı hazmedemediğinde şimde bacanağın intikamını alıyor' ifadelerini kullanmıştı.
<< Önceki Haber İzmir'de emniyet mensuplarına operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER