Kaçak ava 'sosyal medya' takibi

Kaçak avladıkları hayvanlarla çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşan avcılara ceza kesildi.

Kaçak ava 'sosyal medya' takibi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Fehmi Yüksel,  yaptığı açıklamada, 14 ili kapsayan sorumluluk alanlarında yaban hayatını korumanın yanı sıra avcılık faaliyetlerini düzenlemeye yönelik çalışma yürüttüklerini belirtti. 

Sosyal medyada paylaşılan avcılık fotoğraf ve görüntülerini inceleyerek ya da gelen ihbarları değerlendirerek kimlik tespitiyle avcılara gereken cezaları verdiklerini kaydeden Yüksel, bazen bir araba plakasından bazen de kaçak avcıların fotoğraflarından yola çıkılarak kimlik tespitleri yaptıklarını vurguladı. 

Yüksel, 2012 yılında kaçak avcılık ve benzer müeyyideler kapsamında 14 ilden toplam 607 bin 456 lira tahsil ettiklerini bildirdi. 

Kaçak ve usulsüz avlanan avcılara yönelik koruma ve kontrol çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü vurgulayan Yüksel, yaban hayatının korunmasında ve gelecek nesillere taşınmasında avcılara da büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti.

Yüksel, ''Avcılarımız yaban hayatın sürdürülebilirliği adına avlanırken kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranmalı'' dedi.
<< Önceki Haber Kaçak ava 'sosyal medya' takibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER