Kandil'deki izlenimini paylaştı: Özerklik fiilen kurulacak!

Kandil’de görüşmeler yapan Âkil İnsanlar Heyeti üyesi Celalettin Can, KCK’nın çözüm sürecine bakışını ve özerklik planını anlattı..

Kandil'deki izlenimini paylaştı: Özerklik fiilen kurulacak!

Soma’daki maden faciasının yankıları devam ederken bir yandan da Tunceli’den çatışma haberleri geliyor. Bölgede yapımına hızla devam edilen kalekolları protesto eden vatandaşlarla, güvenlik güçleri arasında sık sık gerginlik yaşanıyor. Âkil İnsanlar Heyeti üyesi olan 78’liler Girişimi Başkanı Celalettin Can, bir süre önce Tükenmez Kalem Yayın Kurulu Üyesi Nimet Tanrıkulu ile birlikte Kandil’e gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi çözüm sürecine ilişkin Kandil’in nabzını tutan Can, izlenimlerini Taraf gazetesine anlattı.

Celalettin Can, "Hükümet ateşkese uygun davranmıyor. AKP'den umut kesilmiş durumda. Demokratik özerkliği ilan edip, yasaların bu duruma kendisini uydurmasını bekliyorlar. Hükümet müdahale ederse meşru müdafaa devreye girecek. Bunu da öz savuna güçleri sağlayacak. Amaç çatışma değil. Direnme çeşitli şekillerde de olur. Serhildan ya da kitle ayaklanmaları.. Eğer saldırı olursa gerilla karşılık verir diyorlar." sözleriyle Kandil'in düşünceleri aktardı.

Âkil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Can, Başbakan Erdoğan'ın Akilleri'in hazırladığı raporları değerlendirme sözü verdiğini ancak Kürt siyaseti, raporları olumlu bulunca vazgeçtiğini söyledi. 
<< Önceki Haber Kandil'deki izlenimini paylaştı: Özerklik fiilen kurulacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER