Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş tezkere sinyali

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başka ülkenin topraklarına girmesini istemediklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş tezkere sinyali

Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanlığı'nı ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yaptı. 

'Ortadoğu bataklığı' dediği için Başbakan Davutoğlu tarafından eleştirildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, aynı sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kullandığını belirterek, "O da 'Ortadoğu bataklığı' dedi. Şimdi ben merak ediyorum. Davutoğlu, acaba beni eleştirdiği gibi sayın Cumhurbaşkanı'nı da eleştirecek mi? Ama ben, adım gibi biliyorum. Eleştiremez. Neden eleştiremez? Çünkü koltuğunu ona borçlu." şeklinde konuştu.

CHP olarak tezkere Meclis'e geldiğinde içeriğine bakacaklarını vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başka ülkenin topraklarına girmesini istemiyoruz. Sıcak savaşın bir unsuru olmasını istemeyiz. Bu düşüncemizi defalarca dile getirdik. Türkiye'nin dünya kadar sorunu var. Bu ülkenin cumhurbaşkanı gidiyor Birleşmiş Milletler'de boş sıralara konuşma yapıyor. IŞİD denen bir bela var ve masum pek çok insanı öldürüyor. Türkiye için bir risk. Türkiye için bir tehlike. Bunu herkes görüyor. Hükümet daha düne kadar, buna terör örgütü söyleyemiyordu, diyemiyordu. 101 gün 49 vatandaşımız, IŞİD'in elinde rehin tutuldu. Bölgede itibarımız kalmadı. Batı'da itibarımız kalmadı. Vatandaş borç batağı içinde." dedi...

CİHAN

<< Önceki Haber Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş tezkere sinyali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER